Reijo Taipale levytti Eppu Normaalin klassikon - tältä se kuulostaa

12.01.2014 18:52 -

Reijo Taipale jatkaa tuotteliasta uraansa. Tänä vuonna rakastettu artisti juhlii 50-vuotis taiteilijajuhlaansa. Uusi Valon lapsi -levy ilmestyy 14. maaliskuuta.

Suomen maanteitä yli neljä miljoonaa kilometriä taivaltanut mestari kunnioittaa maamme ykkösbändiä Eppu Normaalia klassikolla Oi kuinka me sinua kaivataan. Reijo kuunteli bändin laajaa tuotantoa ja kyseinen kappale puhutteli häntä eniten.

Kappaleen voi kuunnella tästä. Se on mukana tulevalla Eput rautaa-cover -levyllä, joka julkaistaan 7. maaliskuuta.



Reijo Taipale on elävä legenda, jonka levyjä on myyty upeat yli miljoonaa kappaletta. Hänelle on menestyksekkään uransa aikana luovutettu peräti 16 kultalevyä ja lukuisia platinalevyjä.

Taipaleen levytysura alkoi vuonna 1962 kappaleilla ”Aila” ja ”Yön hetket”. Puoli vuotta myöhemmin levytetty Unto Monosen ”Satumaa” toi nuorelle artistille pysyvän paikan tangosolistien eturivissä. Hän on esittänyt kappaletta yli 7000 kertaa, mikä kertoo klassikoksi muodostuneen kappaleen suosiosta.

Tänä vuonna 74-vuotta täyttävä Satumaan kuningas ei ole suostunut hiljentämään tahtia, vaan on kesästä lähtien valmistellut maaliskuun 14. päivä julkaistavaa uutta levyään.  Valon lapsi-albumin taustajoukoissa on toiminut hänen pitkäaikainen tuotantopäällikkönsä Seppo Matintalo sekä tuottaja Esa Nieminen.

Levyn materiaali koostuu  Olavi Virran 50-luvulla levyttämistä ikivihreistä, kuten ”Kolme kitaraa”,”Niin sateinen on tie” ja ”Sua vailla”. Muu materiaali on Elviksen, Willie Nelsonin ja Chris Rean tuotantoa. Mukana on myös Tuure Kilpeläisen säveltämä nimikkokappale ”Valon lapsi”, sekä Jussi Rasinkankaan ja Vexi Salmen kynäilemä  ”Tuhat tähteä”.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat