Huippuvuorten ympäri purjeveneellä - meriseikkailija Kari "Ruffe" Nurmi

20.12.2013 09:36 -

Ruffe on itseoppinut purjehtija. Tiedot on hankittu purjehduskirjoja lukemalla sekä käytännössä kantapään kautta oppimalla. Mies lähti lähes kokemattomana purjehtimaan maailmalle, mutta meri opetti nuorta, innokasta purjehtijaa.

Kyseessä on ensimmäinen suomalainen lasikuituvene, joka on kiertänyt Huippuvuoret – ja pienin. Purjehdus alkoi juhannuksena 2013 Suomesta, matkaa kertyi 6500 kilmometriä ja se kesti kaksi kuukautta.

- Olen kova haaveilemaan ja pyrkinyt aina myös unelmat toteuttamaan. Elämykset on elettävä ja seikkailut seikkailtava silloin, kun siihen on mahdollisuus. Muuten ne jäävät kokematta. Sanotaan, että on parempi katua asioita, jotka on tehnyt kuin niitä, jotka jäivät tekemättä. Jos jättää elämänsä seikkailut eläkepäivien varaan luottaen siihen, että kunto ja terveys kestää, ottaa mielestäni ison riskin. Elämä on paras elää nyt. Sitä ei voi säästellä tulevaisuuteen. Purjehdus on osa elämääni ja olen kiitollinen elämyksistä, joita olen jo siitä saanut. Aiemmat seikkailuni ovat antaneet minulle jotain suurta, jota kukaan ei voi ottaa pois, mies kirjoittaa kotisivuillaan.

Kuuntele haastattelu

Kilpailut

Uusimmat