Patti Smith tähdittää Pori Jazzeja heinäkuussa

12.12.2013 11:02 -

Sukupolvensa arvostetuimpiin taiteilijoihin lukeutuva laulaja ja lauluntekijä sekä rock-runoilija Patti Smith saapuu Pori Jazziin. Hän on yksi Kirjurinluodon esiintyjistä lauantaina 19. heinäkuuta. Edellisenä päivänä Kirjurinluodossa nähdään yhdysvaltalainen hiphop-tähti Mac Miller.

Patti Smith aloitti uransa runoilijana ja kuvataiteilijana. Musiikin saralla Smith nousi esille vuonna 1975, jolloin hän julkaisi "Horses"-debyyttialbuminsa. Tästä klassikkolevystä lähtien Smith on kuulunut taiderockin eturiviin. Smith vetäytyi julkisuudesta 1980, mutta rakastettu artisti palasi estradille 1996.

Patti Smith on julkaissut yhteensä yksitoista studioalbumia, joista viimeisin on vuonna 2012 ilmestynyt "Banga". Tällä albumilla hän omistaa kappaleet myös Amy Winehouselle ja Johnny Deppille. Smith on onnistunut yhdistämään runouden ja rock-musiikin ainutlaatuisella tavalla, minkä lisäksi hänet tunnetaan poikkeuksellisen taidokkaana esiintyjänä. Smithin tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat "Gloria" sekä yhdessä Bruce Springsteenin kanssa kirjoitettu "Because The Night".



Smithiä pidetään yhtenä maailman vaikutusvaltaisimmista taiteilijoista. Hänet tunnetaan myös lannistumattomasta työstään ihmisoikeuksien hyväksi. Patti Smith aateloitiin Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 2007. Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jakaman Polar Music Prizen hän sai 2011. Palkitun muistelmateoksensa "Just Kids" Smith julkaisi vuonna 2010.

(Radio Nova, Pori Jazz)

Kilpailut

Uusimmat