Jyrki69: Hyväntekeväisyys on muutakin kuin kaivojen rakentamista

11.11.2013 14:12 -

The 69 Eyes -yhtyeen vokalisti Jyrki Linnankivi alias Jyrki69 on myös Unicefin hyväntahdonlähettiläs. Nicaragussa alkuvuodesta vieraillut rokkari on itse nähnyt, mihin keräysvaroja käytetään.

Karibianmeri tuo monen mieleen joko paratiisirannat tai Johnny Deppin seikkailuelokuvat, mutta suurimmalle osalle meren rannikkolla sijaitsevan Nicaraguan asukkaista todellisuus on aivan toista.

Unicef, yksi Nenäpäiväsä mukana olevista avustusjärjestöistä, kamppailee saadakseen maan köyhälle väestölle parempaa tulevaisuutta. Varoja annetaan muun muassa resurssipulasta kärsiville viranomaisille, sillä laajamittainen lapsiprostituutio on yksi alueen vitsauksista.

The 69 Eyesin vokalisti vieraili Nicaraguassa alkuvuodesta 2013 ja kävi kertomassa Radio Novan yötoimittajalle Pauliina Tuomolalle Nenäradiossa torstaina 7. marraskuuta kokemuksistaan.

Kuuntele haastattelu:

Vaikka virallinen Nenäpäivä oli viime perjantaina 8. marraskuuta, keräys jatkuu edelleen. Jos haluat auttaa, voit vaikkapa huutaa itsellesi Huuto-netistä Nenäpäivään liittyviä esineitä, esimerkiksi Ile Jokisen kumiankan täältä!

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat