Ilkka Alangon painajaismainen herätys: Lukitussa bussissa kohti rotkoa

29.10.2013 16:53 -

Kaiken kukkuraksi laulaja oli koteloituneena makuupussiin.

Neljä Ruusua julkaisi Poplaulajan vapaapäivä -kokoelman 25. lokakuuta. Laulaja saapui uuden julkaisun myötä Radio Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen haastatteluun.

- Keikkapaikka oli vanha työväentalo Kiteen keskustassa. Taisi olla jotain 80- ja 90-luvun taitetta. Paikalla oli paljon nuoria ihmisiä, ja kun menimme soittamaan, he alkoivat itkeä. Oli jotenkin hämmentävää, kun pikkutytöt itkivät lavan edessä. Mietin miksi he itkevät, eikö tämän pitäisi olla nasta juttu, Alanko naurahtaa.

Kyseinen keikka jäi muusikolle mieleen onnettomuuden ansiosta, jolla olisi voinut olla kohtalokkaat seuraukset.

- Olin todella väsynyt ennen Kiteen keikkaa, ja sillä aikaa, kun roudarit roudasivat kamoja, mä jäin bussiin nukkumaan makuupussissa. Muut olivat nerokkuudessaan laittaneet sillä välin munalukolla bussin oven lukkoon. Yhtäkkiä herään siihen, että bussi liikkuu, mutta moottorin ääntä ei kuulu. Oli todella outo fiilis, laulaja muistelee. 

- Bussi oli parkkeerattu mäkeen roudausoven eteen, ja mäki oli ihan peilijäätä. Kamat oli kannettu sisään, ja ylimääräinen paino oli hävinnyt bussista, jolloin se alkoi valua mäkeä alas rotkoa kohti. Hypin makuupussissa pitkin bussin käytävää kuskin penkille. Jarrutehostimet eivät tietenkään toimineet, kun bussi ei ollut käynnissä. Hypin koko painollani jarrun päällä, ja toivoin sen pysähtyvän. Lopulta se pysähtyi juuri ennen sitä rotkoa. Avasin kuskin ikkunan, josta hyppäsin ulos. Menin jätkien luo selittämään mitä tapahtui. Eiväthän ne mitään uskoneet, kunnes huomasivat, mihin bussi oli valunut. Siinä olisi voinut käydä huonosti.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat