Ilkka Alanko paljastaa syntytarinat Neljän Ruusun suurimpiin hitteihin

25.10.2013 06:00 -

Radio Nova soittaa koko perjantaipäivän Neljän Ruusun kappaleita Ilkka Alangon tarinoilla höystettynä.

On aika juhlistaa Neljän Ruusun kokoelmalevyn Poplaulajan vapaapäivä -albumin julkaisua tänään 25. lokakuuta, joka sisältää 20 bändin suosituinta hittiä. Edellisestä Popmuseo-kokoelmasta on kulunut jo 13 vuotta.

Sun täytyy mennä

- Asuin vielä silloin Joensuussa. Vietin hyvin paljon aikaa omakotitalomme kellarissa, saunan takkahuoneessa. Mulla oli siellä vuodesohva, johon nukahdin melko usein. Halusin olla täysin omassa rauhassa. Se oli yksi yö, kun ahdisti ihan saakelisti, niin kuin nuorta miestä yleensäkin ahdistaa, ja se biisi alkoi vain soida mun päässä. Mulla oli siellä jotain alkeellisia musavehkeitä, ja aloin vain soittaa ja purkaa sitä biisiä keskellä yötä. Paha olo jatkui ja tuntui todella ahdistavalta. Ei mennyt montaa tuntia kun se oli valmis. Lopulta tuli hyvä olo kun sain kappaleen talteen, Alanko kertoo Sun täytyy mennä -biisin synnystä.

Poplaulajan vapaapäivä

- Tämä onkin mielenkiintoinen biisi. Se oli merkittävin askel itseironiseen suuntaan, jota olemme aika paljonkin viljelleet. En tosin tiedä onko sen ironia mennyt ikinä ihan täysin läpi. Tein tekstin todella kieli poskella. Jossain vaiheessa biisi tuntui treenikämpällä todella hyvältä muilta osin, ja sanoin jätkille että voisin tehdä siihen ihan oikean tekstin. Meidän rumpali Kämy oli sitä mieltä, ettei sitä saanut muuttaa missään nimessä. Itse mietin sen olevan nolo, mutta toisaalta jos teksti syntyi täysin spontaanisti, niin ehkä siinä on oltava jotain.

Missä vaan

Juppihippipunkkari

Luotsivene

Elän vain kerran

Tie ajatuksiin

Seitsemän päivää selvinpäin

Hunningolla

Valuva taivas

Kilpailut

Uusimmat