Musiikin superperjantai: Paljon uutta musiikkia kotimaisilta ja ulkomaisilta tähdiltä

20.09.2013 14:17 -

Tänään on musiikin suurkuluttajille varsinainen onnenpäivä, sillä kaupanhyllyille ilmestyy paljon uutta musiikkia eri artisteilta.

Tälle päivämäärälle osuu monta eri julkaisua kotimaisilta ja ulkomaisilta artisteilta.

Cheek - Kuka muu muka

Suomen tämän hetken suosituin artisti Cheek julkaisee uuden Kuka muu muka-albuminsa 20.9. Levyltä kuultu ensimmäinen single Timantit on ikuisia nousi suoraan single- ja latauslistan kärkeen. Albumilla on mukana mm. Diandra ja Elastinen. Cheek toimii levyllä vastaavana tuottajana. Tulevana viikonloppuna Cheek tekee myös kotimaista historiaa nousemalla kahdesti loppuunmyydyn Helsingin jäähallin lavalle. Syksyn kiertue starttaa lokakuun 10. päivä.

PMMP - Matkalaulu

Albumi sisältää uusia versioita yhtyeen omasta tähänastisesta tuotannosta. Albumin on tuottanut Samuli Kosminen. Kappaleiden sovituksista vastaavat Kosmisen lisäksi PMMP:n viisihenkinen kokoonpano, joka on koko kymmenen vuoden ajan pysynyt samana, eli basisti Juho Vehmanen, rumpali Heikki Kytölä, kitaristi Mikko Virta sekä laulajat Paula Vesala ja Mira Luoti.

Jonna Tervomaa - Eläköön

Jonna Tervomaan yli viisi vuotta kestänyt levytystauko päättyy vihdoin, kun uusi Eläköön-niminen albumi julkaistaan 20. syyskuuta. Eppu Kososen (tuottanut mm. Jesse Kaikurantaa, Samuli Putroa) tuottamalta levyltä on tähän mennessä lohkaistu kaksi singleä. Keväällä julkaistiin paljon radiosoittoa saanut Minä toivon -kappale, ja äskettäin paljon keskustelua herättänyt kappale Tikapuut, jonka videolla Jonna nostaa esiin omaishoitajien haasteet.

Levyn ilmestymisen myötä Jonna Tervomaa lähtee kiertueelle uuden bändinsä kanssa. Uudessa kokoonpanossa soittavat Mikko Määttä (basso), Jere Ijäs (koskettimet) ja Jaakko Murros (kitara). Levyllä rumpuja soitti Mikko Kaakkuriniemi. Livekokoonpanossa  rumpujen taakse astuu Santeri Saksala.

Sanni - Sotke mut

Lahjakas 20-vuotias Sanni herätti keväällä suurta mielenkiintoa urbaanilla esikoissinglellään Prinsessoja ja astronautteja, joka keikkui julkaisustaan lähtien viikkokausia iTunesin ja Spotifyn listojen kärjessä. Esikoissingleä seurasi koskettava Jos mä oon oikee –kappale, joka on kerännyt YouTubessa jo yli miljoona katselukertaa.  Sanni on 13-vuotiaasta asti säveltänyt omia kappaleita ja toiminut erilaisten kokoonpanojen keulahahmona. Helsingissä asuva pop-artisti kirjoittaa rehellisen pohdiskelevia urbaaneja tekstejä ja tarkkailee maailmaa huvittuneesti nuoren naisen perspektiivistä. Sanni kirjoittaa kaikki tekstinsä itse ja on säveltänyt esikoisalbuminsa biisit yhteistyössä tuottaja Hank Solon kanssa. Levy sisältää hip hopin biiteillä ja estetiikalla maustettua urbaania poppia.

Kings Of Leon - Mechanical Bull

Mechanical Bull on järjestyksessään yhtyeen kuudes studioalbumi ja levyn on tuottanut Angelo Petraglia, joka on aiemminkin työskennellyt yhtyeen kanssa mm. tuottaen yhtyeen isoimman hitin Use Somebody.

Kings of Leonin läpimurtolevy Only By the Night on myynyt kultaa myös Suomessa. Levyltä lohkaistiin tähän mennessä bändin historian suurimmat hitit, Grammy-palkittu Sex on Fire, sekä massiivinen radiohitti Use Somebody. Briteissä valtavaa suosiota nauttiva yhtye on palkittu myös Brit Awardsissa parhaana ulkomaisena yhtyeenä ja Only By the Night parhaana ulkomaisena albumina.

Birdy - Fire Within

Britannian suosituin nuori naisartisti Birdy julkaisee odotetun kakkosalbuminsa ”Fire Within”. Levy on jatkoa Birdyn puolitoista vuotta sitten ilmestyneelle debyyttilevylle, joka myi lähes 2 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Levy ylitti triplaplatinarajan Ranskassa, myi tuplaplatinaa Australiassa, platinaa Hollannissa ja Belgiassa sekä kultaa mm. Saksassa ja Iso-Britanniassa. Albumi myös nousi listojen kärkeen lukuisissa maissa. Debyyttialbumi koostui pitkälti cover-kappaleista kuten mm. “Skinny Love” (Bon Iver), “People Help The People” (Cherry Ghost) ja “Shelter” (The xx) sekä parista uudesta kappaleesta. Vaikka albumin isoimmat hitit olivat cover-kappaleita, onnistui Birdy kuitenkin luomaan omakohtaisen ja tunnistettavan soundin.

Nyt julkaistavalla kakkosalbumilla Birdy on ottanut ison harppauksen eteenpäin ja ollut mukana tekemässä kaikkia albumin kappaleita. Levyn tuotantotiimiin kuuluu edellisen albumin tapaan tuottajat Jim Abbiss ja Rich Costey. Lisäksi albumilla on tehty yhteistyötä Ben Lovettin (Mumford & Sons), Ryan Tedderin (Maroon 5, Beyonce), Dan Wilsonin ja Kid Harpoon sekä monien muiden kanssa. Levy on äänitetty Los Angelesissa ja Lontoossa.

Birdy tulee myös tekemään ensimmäisen Suomen vierailunsa syksyn aikana.

Jason Derulo - Tattoos

Haitilais-yhdysvaltainen laulaja Jason Derulo julkaisee uuden Tattoos-nimisen albumin. Yli 40 miljoonaa singleä myyneen Derulon suurimpiin hitteihin kuuluvat Watcha Say, In My Head, Ridin´Colo, Don´t Wanna Go Home sekä It Girl.

Itse kappaleitaan kirjoittavan Derulon uuden albumin ensimmäinen The Other Side -single on ollut listaykkösenä ympäri maailmaa. Albumin toinen sinkkulohkaisu on Talk Dirty.

- Olen todella innoissani uudesta singlestä. Siinä on omaleimaisuutta ja en ole tehnyt tälläistä ennen, Jason kommentoi Talk Dirty -kappalettaan. Kappaleella on mukana 2 Chainz, yksi tämän hetken kuumimmista räppäreistä.

Icona Pop - This is... Icona Pop

Ruotsalainen elektropop-duo Icona Pop julkaisee This is… Icona Pop-nimisen esikoisalbuminsa. Icona Pop on tämän hetken kuumimpia nimiä Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Myös Suomessa I Love It –single on soinut niin radioissa kuin yökerhoissa jatkuvasti sen julkaisusta lähtien. Laulajilla Caroline Hjeltillä ja  Aino Jawolla on suomalaiset sukujuuret. He myös puhuvat suomea.

Muita julkaisuja:

20. syys Metallica Through The Never – live 20. syys Sting The Last Ship 20. syys Jack Johnson From Here To Now To You 20. syys Jessie J Alive 20. syys Peter Gabriel And I’ll Scratch Yours

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat