Mikael Jungner Microsoft Nokia -kaupasta: Nyt on mennyt joko todella huonosti tai jotain on jymäytetty

03.09.2013 07:59 -

Microsoft ostaa Nokian puhelinliiketoiminnan. Yritysjärjestelyn kauppahinta on 5,44 miljardia euroa, uutisoi MTV3.

Samalla Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop jättää yhtiön tästä päivästä lähtien. Hänen odotetaan siirtyvän Microsoftille, Nokia kertoo. Timo Ihamuotilasta tulee Nokian väliaikainen toimitusjohtaja.  
  Microsoftille töitä aiemmin tehnyt Mikael Jungner kommentoi asiaa Enbuske & Linnanahde Crew'lle.   - Suurin yllätys tässä kaupassa, oli se miten halvalla ne puhelimet lähti. Nimittäin tuo reilu 5 miljardia pitää sisällään myös patentit. Ja se tarkoittaa sitä, että nyt on joko mennyt todella huonosti tai sitten jotain on jymäytetty.   Jungnerilla ei ole pahaa sanottavaa Microsoftista työnantajana.   - Puhelimet menevät hyvään kotiin. Microsoft on todella kova kilpailijoille ja pelaa kovaa. Toisaalta Microsoft on ollut myös hyvin lempeä voitetuille ja vallatuille. Esimerkiksi Tanskassa maan yksi merkittävimmistä IT-taloista ostettiin Microsoftin huomaan, silloin kun olin siellä vielä töissä. Yhtiöön laitettiin paljon rahaa tuotekehitykseen, ja siellä se elää, voi hyvin ja porskuttaa edelleen, Jungner kehuu Microsoftia.   - Suomessahan Microsoft on ollut työnantajana monta kertaa mitalisijoilla Suomen paras työpaikka -kilpailussa.   - Microsoft on hyvä työnantaja, Mikael Jungner summaa.   Microsoft ostaa Nokian puhelinliiketoiminnan

Nokia kertoo keskittyvänsä jatkossa kolmeen liiketoimintaan, jotka ovat verkkopalvelu NSN, kartta- ja paikkatietopalveluihin keskittynyt HERE ja teknologiakehitykseen ja -lisensointiin keskittynyt Advanced Technologies.

Yhtiö vakuuttaa, että sen pääkonttori pysyy Suomessa.

(Radio Nova - MTV3 - STT)

Kilpailut

Uusimmat