Teleks julkaisee uuden albumin: Haluamme, ettei mikään tulisi laulun ja kuulijan välille

02.09.2013 18:39 -

Teleks julkaisee viidennen studioalbuminsa Jurmo 4. päivänä lokakuuta 2013. 

Pepe Johanssonin ja Markus Koskisen muodostama duo tunnetaan muun muassa radiohiteistään Tyttö joka katsoo merelle, Kotimatkalla, Siivet, Hiljaa virtaa Vantaa, Kaunein kaikista, Tuulilasin nurkkaan ja Elämäni viimeinen elämäni rakkaus, joka ovat olleet radioiden Top 10:ssä. Uusin, Jurmo-levyn ensimmäinen single Lainaksi ystäviltäni on saanut myös oikein hyvän vastaanoton ollen Radio Nova TOP20 -listan sijalla 15.



Kaihoisasta tyylistään ja hiotusta äänimaailmastaan tunnettu duo halusi tällä kertaa nostaa uuden levyn kappaleita esille niin, ettei mikään tulisi laulun ja kuulijan välille.

- Omassa musiikillisessa kasvussamme mielenkiinto alkoi olla yhä enemmän itse biisin ytimessä hiotun kokonaisuuden sijaan, Pepe Johansson kertoo.

- Tämä johti luonnollisesti levyn soundin pelkistymiseen ja siihen, että tuotannon korostumista haluttiin välttää.

Näin ollen he päättivätkin hakeutua levyttäessään pois studioympäristöstä ja päätyivät lopulta Saaristomerellä sijaitsevalle Jurmon saarelle. Saari on heille molemmille tuttu ja inspiroiva ympäristö. Markus on viettänyt Jurmolla useiden vuosien ajan kesät ja syksyt. Pepe puolestaan tuntee saaren innokkaana sukelluksen harrastajana. He viettivät saarella muutaman viikon viime syksynä yhdessä Anssi Växbyn ja tuottaja Sampo Haapaniemen kanssa ja levyttivät levynsä jääkauden muovaamien karujen kallioiden ja kivien päällä istuen. Lopputuloksena on bändimäisen soundin sijaan aikaisempaa vähäeleisempi ja luonnonmukaisempi levy, jonka soundi on aiempien levyjen tapaan edelleen kuulas ja täyteläinen.

Kappalelista

Retkahdus
Lainaksi ystäviltäni
Jätämme toisemme toisille
Rakkaus kestää
Poika ja huilu
Maailmanloppu
Huomenlahjaksi
Porvooseen
Myöhäisen tien kulkija
Pitävää ikävää   

www.teleks.fi

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat