Helsingin Weekend Festival on loppuunmyyty - lue käytännön järjestelyt ajoissa!

15.08.2013 22:21 -

Kesän festarikauden päättävä suurtapahtuma, Weekend Festival, kerää Helsingin Kyläsaareen 16.–17. elokuuta 40 000 hengen yleisön. Tapahtuma on jo loppuunmyyty, eikä porteilta ole enää lippuja saatavilla.

AIKATAULUT:

Perjantaina 16. elokuuta portit ovat avoinna kello 14.00–24.00 ja lauantai 17. elokuuta kello 12.00–24.00. Artistien lavakohtaiset soittoaikataulut löytyvät osoitteesta www.wknd.fi/info. Soittoaikataulut ovat arvioituja ja saattavat muuttua.

Festivaalille kannattaa saapua ajoissa. Alueelta löytyy lukuisia eri aktiviteettejä ja mielenkiintoista tekemistä. Näin välttää myös kätevimmin turvatarkastuksiin mahdollisesti muodostuvat jonot.

KARTAT

Tapahtuman järjestäjä suosittelee tutustumaan etukäteen alueen karttoihin festivaalin nettisivuilla www.wknd.fi/info.

SAAPUMINEN FESTAREILLE / LIIKENNEJÄRJESTELYT:

Festivaalialueelle pääsee parhaiten Kalasataman metroasemalta Hermannin rantatietä pitkin. Tapahtuman järjestäjä suosittelee varaamaan aikaa ja juhlamieltä sekä saapumaan Kyläsaareen kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Pyöräilijöille on varattu parkkialue läheltä festivaalin pääsisäänkäyntiä vasemmalla Kyläsaarentieltä sisään alueelle saavuttaessa. Omalla autolla ei kannata saapua, sillä alueella ei ole erillisiä parkkipaikkoja.

Tarkemmat ohjeet liikenteestä löytyvät nettisivujen www.wknd.fi/ohjeet -kohdasta ”Saapuminen festivaalialuelle”. Julkisen liikenteen aikataulut kannattaa tarkistaa osoitteesta www.hsl.fi ennen saapumista. HSL on lisännyt muutamia metrovuoroja kello 24.00–01.00 aikavälille molempina festivaalipäivinä, tarkemmat tiedot löytyvät HSL:n sivuilta.

Festivaalialuetta ympäröivät tiet suljetaan tapahtumapäivinä liikenteeltä, myös pyöräilijöiltä ja jalankulkijoilta. Tapahtuman järjestäjä suosittelee varaamaan alueella liikkumiseen aikaa ja kärsivällisyyttä.

Rikkinäinen ranneke ei oikeuta sisäänpääsyyn festivaalialueelle. Tapahtuman järjestäjä suosittelee tarkistamaan rannekkeen kiinnityksen sen saantihetkellä. Järjestäjä ei vastaa kadonneesta tai rikkoutuneesta rannekkeesta tai pääsylipusta.

YLEISÖN VARUSTEET:

Kyläsaaren alue saattaa olla tuulinen, joten on suositeltavaa varustautua pitkähihaisella paidalla tai takilla. Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä yleisöä kehotetaan tarvittaessa varustautumaan sadeasuin. Jalkoihin on hyvä laittaa säänmukaiset kengät, joilla on mukava kävellä noin 8 hehtaarin festivaalialueella sekä soralla että asfaltilla festaripäivien aikana.

Mukaan on hyvä ottaa käteistä rahaa myyntipisteissä asioimisen nopeuttamiseksi. Festivaalin baarialueilla käyvät myös yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Järjestelmäkameroiden tuominen alueelle on sallittu omalla vastuulla, mutta järjestyksenvalvojien puuttuessa kuvaamiseen heidän käskyjään on toteltava. Ammattimainen lisäoptiikka järjestelmäkameroihin sekä videokameroiden ja -nauhureiden, retkikalusteiden, grillien, lemmikkieläinten, tölkkien, purkkien, alkoholijuomien, laser-osoittimien, aseiden, ilotulitteiden sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen festarille ja sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty. Mukaan voi ottaa max. 0,5 litran tyhjän vesi- tai virvoitusjuomapullon, jonka voi täyttää vesipisteessä. Suosittelemme kuulosuojaimia, joita voi myös ostaa festarialueelta. Alueelta löytyy myös maksullinen narikka sekä erillinen rekka, jonne voi jättää tavaroita lukolliseen säilytyslokeroon

Festivaaleja tähdittävät huippunimet, kuten Armin van Buuren, David Guetta, Calvin Harris, Dimitri Vegas & Like Mike, Sebastian Ingrosso, Example, Inna, Porter Robinson, Zedd, Feed Me, Inna, Cazzette, Example, Pendulum DJ set + MC Verse, Subfocus DJ Set, Cheek, Redrama, Karri Koira, Juno ja Heavyweight.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat