Juha Tapion uusi albumi äänitettiin vanhanajan tyylillä

13.08.2013 16:52 -

Juha Tapion kymmenes albumi ilmestyy lokakuussa. Levyn vastaavan tuottajan Pekka Ruuskan mukaan nyt kuullaan Juha Tapiosta uudenlainen puoli. 

Juha Tapion vielä nimeämätön albumi julkaistaan 11.10. Laulaja itse on kertonut haastatteluissa levyn olevan aikaisemmista levyistä poikkeava, ja luvassa on jotain uutta. Levyn teossa mukana ollut Pekka Ruuska istahti Radio Novan musiikkihuoneen sohvalle kertomaan oman näkemyksensä uudesta levystä ja sen tekoprosessista.

- Juha on tunnettu siitä, että hän on ulospäin melko vakava ja jopa jylhä persoona. Oikeasti hän on hyvin huumorintajuinen ja leikkisä. Tällä uudella albumilla tämä puoli Juhasta nousee esille, ja levyllä on kevyttä ja valoisaa meininkiä. Juha Tapiota pidetään balladilaulajana, mutta nyt tarjolla on enemmän let's have a party ja rock 'n' roll -menoa, kertoo Pekka Ruuska. Ruuska toimii perustamansa Kaiku Entertainment Oy:n toimitusjohtajana ja A&R:nä. Hän on myös Juha Tapion albumin vastaava tuottaja. 

Juha Tapion laulujen sanat ovat aina olleet merkityksellisiä siinä määrin, että sanoja pysähtyy miettimään. Sanoihin on usein ollut helppo samaistua. Ruuska kertoo linjan jatkuvan.

- Levyllä Juha jatkaa ihmisten syvien tuntemusten kuvaamista. Yhtä isoa teemaa ei ole löydettävissä, mutta lauluissa kuljetaan ihmisten rinnalla kertoen heidän tarinaansa. Parisuhde on esillä tälläkin levyllä, samoin eri elämäntilanteet. 

Pekka Ruuskan ja Juha Tapion yhteistyö on kestänyt jo yli kymmenen vuotta.

- Meillä on tiivis sparraussuhde biisien suhteen. Juha kirjoittaa kaikki kappaleensa itse ja tuo ne minulle kommentoitavaksi. Itseni, tuottaja Eppu Kososen ja muusikoiden ehdotusten ja työn jälkeen Juha on kuitenkin se, joka lopullisesti hyväksyy biisit. Juha on erittäin tunnollinen ja pedantti työssään. Työtä tehdään kauheasti jokaisen levyn eteen.

Juha Tapion levyn tuottajana on Eppu Kosonen, joka valittiin vuoden 2013 Emma Gaalassa Vuoden tuottajaksi. Eppu on tuottanut myös mm. Samuli Putroa ja Jesse Kaikurantaa. Juha Tapion levyä varten studioon kasattiin superkokoonpano.

- Nykyisin levyt tehdään usein kappale kerrallaan. Kappaleita nyhrätään, ja yksi henkilö saattaa soittaa kaikki soittimet. Tällä levyllä käytössä oli vanhanajan tyyli, ja kasasimme superbändin kerralla studioon. Biisit soitettiin kaikki siinä. Studiokokoonpanossa soittivat Kalle Torniainen (rummut), Ako Kiiski (basso), Joonas Kasurinen (kosketinsoittimet), Riku Karvonen (kitara), Lenni-Kalle Taipale (kosketinsoittimet) ja Mikko Kosonen (kitara). Levyltä jotenkin kuuluukin taitavien soittajien soittamisen riemu, Pekka Ruuska kertoo.

- Juha Tapio on ollut yksi Suomen menestyneimmistä artisteista jo pitkään. Levyjä on myyty paljon. Silti löytyy vielä niitä, jotka eivät Juha Tapiota tunne ja sekoittavat hänet Kari Tapioon. Saa nähdä vaikuttaako syksyllä alkava Vain elämää -ohjelma Juha Tapion tunnettavuuteen.     

Ensimmäinen levyltä julkaistava single on nimeltään TSNEH (Tykkään susta niin että halkeen). Uuden albumin iso konserttisalikiertue alkaa marraskuun alussa.   

Kilpailut

Uusimmat