Miljoonia myynyt jenkkibändi paljastaa uransa noloimmat hetket: Eksyimme matkalla lavalle

03.07.2013 14:06 -

Kesäkuussa Rock The Beach -tapahtumassa esiintynyt Thirty Seconds To Mars, vieraili  Radio Novan Nova Stagella. Jared Leto paljasti haastattelussa mm. uransa noloimpia hetkiä.

Usein Suomessa vieraillut Thirty Seconds To Mars heitti edellisen keikkansa Provinssirockissa 2010. Kokemuksia ja muistoja Suomesta bändillä riittääkin paljon.

- Onko siitä tosiaan niin kauan? Wau, odotimme liian kauan. Rakastan olla täällä, ihmiset ovat mahtavia. Rakastan tätä osaa maailmassa yleensä ottaen, mutta Suomi on erityinen. Täällä on lempiravintolani koko Euroopasta, sellainen kuin Juuri. Tykkään kävellä ympäri Helsinkiä, koko maa on todella kaunis. Kuvaamme itse asiassa täällä musavideota Do Or Die -kappaleeseen. Menemme todennäköisesti huomenna kuvaamaan luontoa ja kaikkea kaunista, mitä täällä on, yhtyeen nokkamies Jared Leto kertoo.

Bändi on ollut pitkän ajan yhdessä, yli 15 vuotta. Missä piilee salaisuus bändin pitkään ikään?

- Luulen, että asia mikä sitoo meidät yhteen, on se että bändissä on veljeni. Samanlaista lojaaliutta ja sitoutuneisuutta ei saa kuin perheeltä, Leto toteaa.

Bändi on tunnettu pitkistä kiertueistaan, ja se on päässyt myös Guinnesin ennätyskirjaan pisimmästä rock-kiertueesta. Yhtye on jälleen tien päällä, mutta enää se ei muusikon mukaan tunnu niin rankalta kuin aluksi.

- Rakastamme kiertämistä. Olemme veljeni kanssa luotuja matkustamaan, muutimme lapsina todella paljon, joten totuimme sellaiseen kulkurielämään. Kiertäminen helpottuu koko ajan, koska eri maista oppii koko ajan enemmän, muodostuu omat lempiravintolat, tietää minne mennä, tietää mitä kannattaa tehdä ja on ihmisiä, joita haluaa tavata. Se on vähän kuin vierailisi vanhan ystävän luona.

Muusikon uralle on kertynyt paljon hienoja hetkiä, mutta parhaat hetket muodostuvat Jaredin mielestä pienistä asioista.

- On vaikeaa nostaa jotain tiettyä asiaa uran kohokohdaksi, mutta ne ovat niitä pieniä asioita ennemminkin kuin palkintojen voittaminen tai miljoonan levyn myyminen. Joskus parasta on se hetki kun tajuaa, että miten onnekkaita olemme, koska saamme tehdä tätä. Sitä aina välillä havahtuu kiireen keskellä, esimerkiksi junassa tai kesken mielenkiintoisen keskustelun, miten mahtavaa tämä on.

Pitkän uran varrelle on mahtunut kaiken mahtavan lisäksi tietysti niitä "nolojakin" hetkiä.

- Sellaisia "spinal tap" -hetkiä on ollut paljon. Olemme esimerkiksi eksyneet matkalla lavalle, koska backstage-alueet ovat välillä todella sokkeloisia. Uramme aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä, koska olemme kiertäneet niin paljon. Olemme tippuneet lavalta naamallemme monta kertaa, mutta ei sitä auta kuin nousta ylös ja jatkaa. Ne ovat hyviä hetkiä, lisäävät inhimillisyyttä ja keveyttä tähän touhuun.

Bändi kävi esiintymässä akustisesti Radio Novan Nova Stagella - video keikasta tulossa lähiaikoina.

Kilpailut

Uusimmat