Herkullinen resepti viikonloppuun: Kahdesti paistetut uuniperunat
Mitä tänään syötäisiin? Ei hätää, nyt ei tarvitse enää miettiä - Maria Leppänen laittoi jakoon herkullisen reseptin.
Tässä ruokaohje, jonka nappasin pari kuukautta sitten jostain ruokalehdestä.
Tämä sopii loistavasti viikonloppuun. Rasvainen ja täyttävä. Voit tarjota sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera tai lihan tuhtina lisukkeena. Perunoiden valmistaminen vaatii vähän näpertelyä, mutta on vaivansa arvoinen herkku.
Tarvitset :
4-6 Jauhoista perunaa
170 g pekonia
5 dl raastettua pitkään kypsytettyä cheddaria tai muuta suht voimakasta juustoa
200 g ranskankermaa
4 rkl huoneenlämpöistä voita
1 tl sinappia
n 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja pistele haarukalla. Laita perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä niitä uunissa n 1 tunti tai kunnes ne ovat kypsiä.
Kuutioi pekoni ja paista palat paistinpannulla keskilämmöllä. Nosta pekoni hetkeksi talouspaperille valumaan. Yhdistä pekoni, juusto, ranskankerma ja voi. Mausta sinapilla, suolalla, pippurilla ja yrtillä.
Ota perunat uunista ja anna niiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Leikkaa perunoista "hattu" irti. Koverra perunoista sisus irti siten, että kuori jää ehjäksi. Sekoita perunoiden sisus täytteeseen. Painele täyte takaisin perunoiden sisään tiiviisti, siten että täytettä on kukkurallaan. Täytettä saattaa jäädä hieman yli ja voit halutessasi painella sen perunoiden hattujen päälle.
Jatka perunoiden kypsentämistä uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes juusto saa hieman väriä ja sulaa. Tarjoa heti, joko sellaisenaan tai raikkaan vihreän salaatin kanssa tai lihan lisukkeena.
- Maria Leppänen
(Radio Nova)