Arttu Wiskari käsikirjoitti liian koskettavan musiikkivideon: Kyyneleet silmiin joka kerta

12.04.2013 15:42 -

Arttu Wiskari on julkaissut uransa toisen albumin Tappavan hiljainen rivarinpätkä. Samaan aikaan valmistui koskettava musiikkivideo singleen Ikuisesti kahdestaan, joka on käsikirjoitus muusikon omasta kynästä.

Arttu Wiskari puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Uusi levy on jälleen täynnä tarinoita tärkeistä, jopa vaietuista aiheista. Tunnelman kannalta saadaan nauttia iloisista, sekä surullisista biiseistä.

Synkin kappale on synkän niminenkin, Mustaa, jossa laulaa yhtyeen edesmennyt taustalaulaja. Hyvää fiilistä levyllä tuomassa ovat muun muassa kappaleet Isäni kaltainen, sekä hilpeä Juopon Tango. Uudella levyllä vastuuta on jaettu aiempaa enemmän myös koko bändille: Kaikki jäsenet ovat saaneet itse sovittaa instrumenttinsa kappaleisiin.

Levyltä julkaistu ensimmäinen single Ikuisesti kahdestaan kertoo puhuttelevan tarinan parista, joka ei voi saada lasta.

- Aihehan on rankka. Ihmettelen, ettei tästä silti ole tehty vielä lauluja. Lapsettomuus on kuitenkin täysin arkipäiväinen juttu, mutta siitä puhutaan yhä liian vähän, Arttu kertoo.

Singlen musiikkivideo on ensimmäinen, jonka Arttu on itse käsikirjoittanut. Mies myöntää olevansa ylpeä lopputuloksesta. Kyseessä on erittäin koskettava video, joka saa artistin itsensäkin kyyneliin.

- En ole koskaan kunnostautunut videoiden käsikirjoitusasioissa, mutta olen alkanut olla nyt kriittisempi näiden suhteen. Ensisijaisestihan musiikkivideomme tehdään yksinkertaisesti ihmisille, jotka tykkäävät meidän musiikista. Nyt halusin tuoda katsojille jotakin sykähdyttävää ja erilaista, kun lyriikat sellaisen mahdollistivat. Ikuisesti kahdestaan -video on tehty puhtaasti rakkaudesta musiikkiin, Arttu kuvailee videota.

Artistin omaksi suosikiksi Wiskari nimeää kappaleen Minä.

- Kappale palauttaa minut omaan nuoruuteeni, jossa elämä kulkee radan vieressä, eikä koskaan loksahda kunnolla paikoilleen. Ihminen on täysin omillaan.

Katso Ikuisesti kahdestaan -video alta.

Arttu Wiskarin platinaa myynyt debyyttialbumi Arttu Wiskari julkaistiin kesällä 2011. Tunnetuimpia Artun kappaleita ovat Mökkitie ja Tuntematon potilas.

Arttu Wiskarin keikkakalenteri 2013:

13.04. Hotelli Kainuu, Kuhmo
19.04. Kokkola, yksityistilaisuus
20.04. Kankaanpää, Siili
24.04. Baltic Princess
27.04. Espoo, El Armadillo
01.05. Silja Europa
17.05. Kouvola ,Ravintola Mulligans
18.05. Vantaa, Ravintola Shamrock
22.05. Helsinki, Tavastia - Norpparock- Suomen luonnonsuojeluliiton 75v. tukikonsertti
25.05. Perniö, Ravintola Käenpesä - DUO
08.06. Pori, Kirjuri Open

Kilpailut

Uusimmat