Ylistetty jenkkimuusikko Suomessa: Täällä on pelottavan kylmää, menetänköhän varpaani?

16.03.2013 11:25 -

Viime viikolla Nova Stagella esiintynyt jenkkiläinen, huikeassa nosteessa oleva blues rock –kitaristi Gary Clark Jr. naureskeli Suomen säälle.

Teksasin Austinista ponnistava 29-vuotias Gary Clark Jr. julkaisi hiljattain ensimmäisen ison levy-yhtiön leivissä tehdyn albuminsa, Blak And Blu.

Albumin siivittämänä mies on tehnyt hurjan määrän keikkoja niin kotimaassaan kuin muuallakin maailmassa. Nova Stagella keikan heittänyt muusikko saapui Radio Novalle liki suoraan lentokentältä ja naureskeli useaan otteeseen Suomen talvisäälle.

-  Täällä on pelottavan kylmää. Menetänköhän varpaani, kitaristi ihmetteli?

Gary Clark Jr. on kerännyt kiitosta Eric Claptonin ja Paul McCartneyn kaltaisilta musiikkimaailman legendoilta ja jopa Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalta, joka kutsui kitaristin viime vuonna soittamaan Valoisessa Talossa järjestettyyn konserttiin muun muassa B.B Kingin ja Jeff Beckin rinnalle. Huikeasta nosteesta huolimatta Clarkin jalat ovat tiukasti maan pinnalla.

- Olen tällä hetkellä onnellinen ja hienossa tilanteessa. En oikein edes tiedä, mistä muusta voisin haaveilla. Minulla on ympärilläni mahtava bändi ja hienoja ihmisiä – asiat sujuvat paremmin kuin koskaan olisin voinut kuvitella.

-  Valkoisessa talossa soittaessani minua jännitti enemmän B.B. Kingin tapaaminen, kuin Obaman tapaaminen. En uskaltanut sanoa B.B. Kingille mitään. Ajattelin vain: ”en voi uskoa, että olen täällä”.

Katso Gary Clark Jr:n Nova Stage -keikka haastatteluineen alta:

<cms katsomo 170661 />

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat