Mika Kojonkoski peräänkuuluttaa uskoa suomalaiseen urheiluun myös heikkoina hetkinä

05.03.2013 08:29 - - Luettu 2 423 kertaa

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkosken mukaan suomalainen urheilu tarvitsee vastuunkantoa myös heikkoina hetkinä.

- En usko, että talviurheilusta on tullut vitsi. Me kannetaan menestyksen kiviriippaa. Verrataan aina tuloksia parhaisiin aikoihin. Meillä on mahtava historia hiihtourheilussa, ehkä siitä näkökulmasta se on vitsikin, Kojonkoski kertoo Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crewn haastattelussa.

- Vitsi nykyaikana on toimintatapa. Aina aloitetaan likapyykin pesu ja kritiikki kovilla sanoilla.

- Tarvitaan yhteisöllisyyttä, sitoutumista ja vastuunkantoa myöskin heikkoinakin hetkinä. Sitä me tarvitaan suomalaisessa urheilussa, myös hiihtourheilussa.

Kojonkoski myöntää, että matka on pitkä siihen, että suomalainen urheilukenttä saadaan yhdistettyä.

- Urheilu on siitä ihana pelikenttä, että se on kymmenien tuhansien intohimojen pelikenttä. Lopullista yhteisöllisyyttä ei varmaan koskaan tule löytymään tässä maailmassa, mutta sitä kohti mennään.

Mika Kojonkoski toimi vuoteen 2011 Norjan mäkihypyn maajoukkueen päävalmentajana, jonka aikana hän rakensi joukkueesta menestystarinan. Mitä Suomessa tehdään väärin, valmennetaanko meillä väärin?

- Kun aloitettiin (Norjassa), siellä oli seitsemän menestymättömyyden vuotta, kulttuuri vahva, tekijöitä paljon, olosuhteita olemassa ja talousresursseja olemassa. Norjalainen mäkihyppy ei saanut yhtään arvokisamitalia seitsemään vuoteen, Kojonkoski muistuttaa.

- Siellä piti kaivaa yhdessä tekemisen meininki. Suunnannäyttäjiä ja sitoutuneita ihmisiä kaivattiin. Sen jälkeen siellä on hommat mennyt aika hyvin.

- Yhdeksässä vuodessa saatiin aikaan 23 arvokisamitalia.

Kuuntele koko haastattelu:(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat