Matti Johannes Koivu uudesta albumistaan: Mestarityö on vihdoin valmis

24.02.2013 14:03 -

Matti Johannes Koivun uusi albumi julkaistaan maaliskuussa.

Matti Johannes Koivu: Jos muutat mielesi - katso video.

Matti Johannes Koivun uusi albumi on askel kohti henkilökohtaisempaa tulkintaa, mistä kielii myös levyn nimi, Matti Johannes Koivu. Vuosien kuluminen ja elämän muuttuminen ovat muovanneet Koivua. Hän ei epäröi kirjoittaa kappaleita yksinkertaisista mutta suurista aiheista, kuten menettämisen pelosta ja oman identiteetin muovautumisesta.

- Edellisen albumini teema oli paikan hakeminen maailmassa. Nyt kehitys vei kohti perusasioita. Uuden levyn teema on rakkaus läheisiini ja luontoon. Laulan halusta olla ja elää, siitä, miten pienet, tavalliset asiat ovat loppujen lopuksi hyvin suuria. Hyvänä esimerkkinä tästä käy levyn ensimmäinen single Jos muutat mielesi, Koivu kertoo.

Matti Johannes Koivun musiikki huokuu ajatonta helppoutta sekä pysäyttävää syvyyttä. Levy painuu mieleen ensikuuntelulla ja suorastaan pakottaa kuuntelemaan itsensä aina vain uudelleen. 

- Lähdin tekemään klassista albumia ja mielestäni myös onnistuin siinä. Nyt on sellainen olo, että mestarityö on vihdoin valmis, Matti Johannes Koivu hymyilee.

Matti Johannes Koivun albumi Matti Johannes Koivu julkaistaan M.dulorin ja Sony Music Finlandin yhteistuotantona 15. maaliskuuta. Aiemmin Koivu on julkaissut kolme omaa materiaalia sisältävää sooloalbumia sekä cover-albumin Irwin Goodmanin lauluista ja lastenlaululevyn Topsi ja tohtori Koirasson. Koivu vaikuttaa myös Ultramariini-yhtyeessä, joka on julkaissut kolme albumia.

Kilpailut

Uusimmat