Pop-ikoni Pet Shop Boys Ruisrockin yhdeksi pääesiintyjäksi

19.02.2013 19:17 -

Iso-Britannian musiikkihistorian menestynein duo, pop-ikoni Pet Shop Boys saapuu tanssittamaan väkeä Ruisrock-festivaalin yhdeksi pääesiintyjäksi Turun Ruissaloon 7. heinäkuuta.

Viime syksynä Elysium-pitkäsoittonsa julkaissut synapopin uranuurtaja Pet Shop Boys on julkaissut kaikkiaan 11 studioalbumia ja kuutisenkymmentä sinkkua, joita on myyty maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa kappaletta. Yhtye on saavuttanut Britanniassa yli kaksikymmentä Top-10-hittisingleä, kolme Brit Awardia ja kuusi Grammy-ehdokkuutta.

Neil Tennantin ja Chris Lowen vuonna 1981 perustama yhtye teki kansainvälisen läpimurtonsa jo ensimmäisen albuminsa sinkulla West End Girls, jonka inspiraationa toimi T.S.Eliotin kuuluisa runo Autio maa. Kaksikko onkin alusta asti erottautunut aikalaisestaan pop- ja disco-musiikista intellektuellilla ja avantgardistisella otteellaan.

Oman genrensä ykkösartisti on tehnyt paljon yhteistyötä monien muiden maailmatähtien ja tuottajien kanssa. Uusin albumi syntyi Los Angelesissa amerikkalaistuottaja Andrew Dawsonin kanssa, joka on kolminkertainen Grammy-palkittu töistään Kanye Westin levyillä.

Yhtye on tunnettu teatraalisista ja surrealistisistakin live-esiintymisistään, joissa asusteilla, lavasteilla, valoilla ja videoilla on tärkeä merkitys. Viimeksi yhtye esiintyi Suomessa Helsingin jäähallissa vuonna 2009. Kaikkiaan Pet Shop Boys on konsertoinut Suomessa kolmesti, Ruisrockissa yhtye esiintyi vuonna 1997.

Kilpailut

Uusimmat