Jussi-palkinnon saanut huippunäyttelijä ei tienaa: Mulla ei ole yhtään rahaa!

13.02.2013 16:55 -

Näyttelijä Eero Ritala vieraili Enbuske & Linnanahde Crewn vieraana 13.2. Ritala sai tunnustusta uralleen pokkaamalla miespääosa Jussi-palkinnon elokuvasta Kulman pojat.

Kotimaisilla elokuvilla menee parhaillaan komeasti. Katsojia riittää ja uusia elokuvia viritellään jatkuvasti alulle. Näkyykö tämä myös näyttelijöiden palkkapussissa mukavasti?

- Mun mielestä mitä enemmän me tehdään elokuvia, sitä enemmän me saadaan laatumittaria ja ihmisiä töihin. Silloin kun täällä tehdään kymmenen leffaa vuodessa, niin eihän täällä pääse kukaan näyttelijä töihin, Ritala muistuttaa.

Eikö ns. tähtinäyttelijän status näy tilipussissa?

- No ei! Kyllä mä voin sanoa, että patsas on himassa, mutta ei mulla yhtään rahaa ole. Se on fakta.

Ritala on tehnyt töitä sekä televisiossa ja valkokankaalla, kummasta näyttelijä saa tuloja paremmin?

- Kyl mä luulen, että elokuvan pääroolista maksetaan enemmän. Ei näyttelijä Suomessa tienaa, kuin ihan muutama ainoastaan.

Kuinka näyttelijän palkka koostuu elokuvasta?

- Siellä sovitaan ensin kuvauspäivät ja niistä saa liksan. Palkka muodostuu oikeastaan neuvotellen. Harjoituksista maksetaan erikseen, kuten myös jälkiäänityksistä ja muista elokuvaan liittyvistä lisätöistä. Ihmisillä on erilaisia sopimuksia. Joku saa könttänä kaikki rahat, osa ei, Eero Ritala selventää näyttelijän tuloja elokuvasta.

Kuuntele koko haastattelu:(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat