Kansanedustaja Sampsa Kataja pyytää anteeksi sanavalintojaan Eero Heinäluomalta - kuuntele haastattelu

06.02.2013 08:51 -

Kansanedustaja Sampsa Kataja pyytää anteeksi sanavalintojaan, joilla hän arvosteli eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman kommentteja varapuhemiesvaalin tapahtumista.

Kataja pahoitteli tapahtunutta Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crewn haastattelussa.

- Anteeksi. Se oli varmasti epäsovinnaiset sanavalinnat. Olisi pitänyt käyttää jeesustelu -sanan sijaan sanaa hurskastelua, joka olisi sovinnaisempi. Selkäänpuukotusoperaation sijasta täytynyt puhua selän takana toimimisesta, Sampsa Kataja pahoittelee Enbuske & Linnanahde Crewn haastattelussa keskiviikkona.

- Kun eilen sattui olemaan Runebergin päivä, ehkä sitten tuli käytettyä värikkäämpää kieltä. Liikaa tullut kuunneltua teidän ohjelmaa, kansanedustaja kevensi sanomisiaan.

- Se asia, mistä puhuin, niin sehän oli itse asiassa, mitä tapahtui silloin, kun Niinistö äänestettiin puhemieheksi ja ei kai sitä tekemistä tai niitä syntejä tarvitse sen enempää anteeksi pyydellä kenenkään. ne on tehty ja ei kai niihin syytesuojaa ole edes nykyisellä puhemiehellä.

Sampsa Kataja aikoo keskustella sanomisistaan vielä tänään Heinäluoman kanssa eduskunnassa. Kataja ei ole vielä pyytänyt Heinäluomalta henkilökohtaisesti anteeksi.

- En ole vielä. Tänään varmaan työmaalla tavataan, niin täytyy asia keskustella halki hänenkin kanssaan. Ei siinä mitään henkilökohtaista ollut, kerroin vaan sen, mikä sillä hetkellä oikealta tuntui ja ei kai se totuus pala tulessakaan, Kataja miettii.

Kuuntele koko haastattelu:TAUSTAA

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok) arvosteli Yle Satakunnan Radion haastattelussa kovin sanoin Eero Heinäluoman eilisiä kommentteja varapuhemiesvaalin tapahtumista (IL).

Eero Heinäluoma (sd) moitti eilen keskustan yllätysvetoa nostaa Mari Kiviniemi ehdolle toisen puhemiehen vaaleissa.

- Heinäluoma jeesustelee. Hän oli itse johtamassa Sauli Niinistön selkäänpuukottamiskampanjaa kolme vuotta sitten, Kataja sanoi Ylen haastattelussa.

Ylen Uutisten mukaan Heinäluoma harmistui Katajan puheista. Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin mukaan Katajan pitäisi pyytää Heinäluomalta välittömästi anteeksi epäasiallista kommentointiaan.

(Radio Nova, YLE, STT, Iltalehti, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat