Suomalaisrokkari uudesta levystään: Tällaiselta Costello näyttää maanantaiaamuna peilin edessä

23.01.2013 20:02 -

Popedan kitaristina tunnettu ja Hanoi Rocksissakin vieraillut Costello julkaisee kolmannen sooloalbuminsa Kun mies unelmoi 8. maaliskuuta.

Kyseessä on Costellon ensimmäinen suomenkielinen kokopitkä. Biisit ovat pääasiassa hänen ja Vexi Salmen käsialaa. Mukaan mahtuu myös yksi Jonne Aaronin teksti ja sävellys Matka tuntemattomaan, joka oli marraskuussa Syksyn Sävelessä kuultu Costellon esitys. Albumin kolmas sinkkulohkaisu on Pintakiilto -duetto Jonnaemilian kanssa, joka tunnetaan englanninkielisestä materiaalistaan nimellä Jo Angel.

- Hieno pop-sävellys, jossa teksti ui loistavasti biisiin sisään. Parisuhdedraamaa hieman toisesta näkökulmasta katsottuna. Jonnaemilian ääni kolahti heti ensikuulemalta ja olin varma, että äänemme sopisi hyvin yhteen. Jonnan äänessä kuuluu hyvin kokemuksen syvä ja tumma ääni, kommentoi Costello duettobiisiä.

- Vuosikymmenten ajan Popeda-fanit ovat kyselleet suomenkielisen materiaalin perään ja minulla on aina ollut joku muu projekti, keikat tai levytys päällä. Nyt aika oli otollinen. Levy on valmis ja luulisin, että se tulee hämmästyttämään joitakin Popeda-faneja keveydellään ja ei-niin-rankkana rokkina, jollaisena minut on totuttu näkemään ja kuulemaan Popedan riveissä. Halusin kuitenkin tehdä itseni näköisen levyn ja onnistuin siinä. Tällaiselta Costello näyttää maanantaiaamuna peilin edessä, Costello tuumii ja jatkaa:

- Tästä levystä kuuluvat kaikki 30 vuoden aikana soitetut keikat ja sadattuhannet kilometrit.

Kilpailut

Uusimmat