Turkistarhaus kirvoitti kärkeviä kommentteja Radio Novan nettisivuille

17.01.2013 14:00 -

Animalian toiminnanjohtajan ja turkistarhaajan haastattelut Enbuske & Linnanahde Crew - ohjelmassa kirvoittivat mielipideryöpyn Radio Novan kuuntelijoilta.

Enbuske & Linnanahde Crew haastatteli Animalian toiminnanjohtaja Kati Pullia, joka on turkistarhauksen kieltämistä koskevan lakialoitteen vireillepanija. Tämän perään turkistuottaja Juha Herrala kertoi, millainen elinkeino turkistarhaus on.

Keskustelu Radio Novan nettisivuilla on kestänyt vilkkaana asian tiimoilta. Tunteita nostattava aihe laittoi monet vertaamaan turkistarhausta ja paljon esillä ollutta vanhusten kohtelua Suomessa.

"Voi teitä kettutyttöjä, kyllä tarhakettuja taidetaan hoitaa paremmin täällä Suomessa kuin meidän vanhuksia, joten olkaa huolissaan enemmän niistä ja jättäkää lakialoite vanhusten hoidosta.", toivoi nimimerkki haba.

"Vastustan vanhustarhausta!" oli Jessen argumentti, kaikessa lyhykäisyydessään. Myös studiossa saatiin palautetta: "Teidän kanta tuli selväksi koskien tarhausta, joten vaihdoin kanavaa!", nimimerkki "jj" ilmoitti.

Nimimerkki "Mummo" kiteytti ajatuksensa muotoon: "Turkistarhauksen vastustaminen on mössösukupolven puuhastelua, koska ei ole muuta ajateltavaa. Me olemme iso, ilmastollisesti ankara maa. Jokaisen myös maaseudulla täytyy elättää itsensä. Kehottaisin siirtymään ihmisten suojeluun jos jotain näyttävää agendaa haluaa ajaa"

"jessus" puolestaan ilmaisi huolensa lemmikkieläimistä.  "Hamsterien ja muiden häkissä pidettävien kotieläimien pitäminen pitää myös kieltää. Ne ovat pelkkää ajan ja rahan kulua omistajilleen eikä niistä tehdä ruokaa tai edes turkiksia. Pahimmassa tapauksessa eläinraukat ovat pienten lasten leluina eikä eläimet tiedä että lapsi haluaa vain leikkiä."

Keskusteluissa nostettiin myös esille kysymys, mitä mieltä ollaan siitä, jos Suomesta lopetetaan turkistarhaus, ja tarhaukset lisääntyvät niissä maissa, joissa eläimillä on vielä huonommat olosuhteet kuin Suomessa.

"Turkiksia, lihaa, maitoa.. tuotetaan niin kauan kun on kysyntää. Tuottajan tehtävä on huolehtia eläinten asianmukaisesta hyvinvoinnista. Tuotannon lopettamiskampanjat kannattaisi varmaan suunnata kuluttajiin ja tuotteiden käyttäjiin, eikä alas ajaa kenenkään toimeentuloa", tervehti eräs kommentoija aamulypsyltä.

Keskustelu jatkuu tänään Enbuske & Linnanahde Crew'n starttijaksossa, MTV3-kanavalla kello 22.35. Ohjelmassa vieraana olevat Sirkka-Liisa Anttila ja Antti Nylén ottavat yhteen siitä, onko turkis murha.

Kilpailut

Uusimmat