Rockin kuninkaan lapsuudenystävä: Elvis tutustutti minut huumeisiin!

09.01.2013 12:44 -

Rockin kuninkaan pitkäaikaisen taustayhtyeen TCB Bandin erikoisvieraana Suomeen saapuva lapsuudenystävä Jerry Schilling sanoo Elviksen tutustuttaneen hänet huumeisiin syyskuussa 1964 Kaliforniaan suuntautuneella kuvausmatkalla.

- En käsittänyt, miten Elvis jaksoi pelata jalkapalloa niin kauan, seitsemän-kahdeksan tuntia yhteen menoon, mutta sinä iltana asia selvisi. Ei hän itse minulle mitään antanut, mutta hän antoi jollekin toiselle, joka antoi minulle. En ollut ottanut pillereitä koskaan aiemmin, mutta kohta pelasin palloa siinä missä hänkin. Kun menimme hotelliin lepäämään, en saanut unta, koska olin edelleen niin tavattoman virkeä. Luulen myös, että laihduin sillä matkalla kymmenisen kiloa, Schilling muistelee Peter Guralnickin kirjassa Graceland.

Amfetamiinia sisältävät laihdutus- ja vireyslääkkeet olivat yleisessä käytössä Yhdysvalloissa tuohon aikaan.

- Ajattelin vain, että tämä on hienoa, koska mielestäni kaikki mitä hän teki oli hienoa, eikä siinä voinut olla mitään väärää, Schilling jatkaa.

Jerry Schillingin ainutlaatuisia, ensikäden Elvis-tarinoita kuullaan Helsingin Finlandiatalossa keskiviikkona 23.1., jolloin lavalla nähdään TCB Bandin lisäksi gospelyhtye Elvis´ Imperials.

Rockin ensimmäinen supertähti Elvis Presley syntyi Tupelon pikkukaupungissa 8.1.1935 ja täyttäisi tänään 78 vuotta.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat