Kovassa nosteessa oleva rock-bändi oli tuhoutua rumpalin alkoholiongelmaan

07.01.2013 20:19 -

Biffy Clyron rumpali Ben Johnston on kertonut, että hänen riippuvuus alkoholiin oli hajottaa koko bändin.

Rumpali kertoi, että hänen oli pakko muuttaa suuntaa alkoholin suhteen, muuten bändi ei olisi saanut neljättä albumiaan valmiiksi ja se olisi hajonnut.

- Minulla ei ollut stop-nappulaa. Join niin paljon, että lopulta sammuin. Minä ja Simon ajauduimme tosi kauas toisistamme. Minä olin syypää siihen, että kaikki oli menossa pahasti pieleen, muusikko kertoo Qthemusicin haastattelussa.

Yhtyeen laulaja Simon Neilin mukaan jännitettä bändin jäsenten kesken lisäsi tragediat omassa elämässään, kun hänen vaimonsa kärsi kolmesta keskenmenosta.

- Elämä oli ollut hienoa. Yhtäkkiä bändi alkoi hajota ja vaimollani oli todella rankkaa. Tuhoisaa.

Johnston sanoi, että hänen alkoholin sietokyky heikkeni ja alkoi kärsiä tajunnanmenetyksistä vain viiden oluen jälkeen, joten hän vaihtoi valkoviiniin. Ja lasilliset vaihtuivat äkkiä pulloihin.

Äkkiä Ben jäi pois lennoilta ja ilmestyi myöhässä harjoituksiin. Tämä lisäsi rasitetta bändissä, johon kuuluu hänen kaksoisveljensä, James Johnston, ja nauhoitussessiot uutta levyä varten alkoivat kärsiä.

Viimeinen pisara oli kun hän menetti tajunnan kesken nauhoitusten Santa Monicassa. Basisti James Johnston löysi veljensä kaatuneena lattialta joka oli samalla haavoittanut korvansa.

Tapaus herätti Ben Johnstonin ja sai hänet osallistumaan AA-kokoukseen Los Angelesissa ja on ollut siitä asti raittiina - hän jopa kieltäytyi lasillisesta shampanjaa hääpäivänään.

Biffy Clyro julkaisee neljännen albuminsa Opposites tammikuun 28. tammikuuta. 

(Radio Nova, NME)

Kilpailut

Uusimmat