Muistatko? Motörhead perui Pellon Poikkinainti-tapahtuman keikan: ”Emme voi ruveta ostamaan viinaa soittajille”

18.12.2012 09:45 -

Raskaan rockin legendayhtye Motörhead on ehtinyt käydä 37 vuotta kestäneen taipaleensa aikana Suomessa lukemattomia kertoja. Aina eivät kuitenkaan keikkasuunnitelmat ole menneet täysin putkeen.

Artikkelin mukaan Lemmy Kilmisterin luotsaaman bändin oli tarkoitus esiintyä Pellon Ponnen urheilutalon lavalla järjestetyssä Poikkinainti-nimisessä kesätapahtumassa.

-  Järjestäjät halusivat saada jotain repäisevää Poikkinainti-tapahtumaan ja kotimainen ohjelmatoimisto suositteli sopivasti Motörheadia, joka tällä hetkellä on yksi tunnetuimmista heavy-bändeistä, lehtijuttu kertoo.

Konsertin puuhamiehet eivät kuitenkaan olleet ilmeisesti osanneet varautua bändin toivomalla tavalla – Motörhead perui keikkansa viime hetkellä, sillä ”urheilutalon lava ei täyttänyt sen vaatimuksia”. Lehtijutussa mainitaan yhdeksi syyksi se, ”osoittautui mahdottomaksi saada lavalle yhtyeen vahvistinlaitteiden vaatimaa sähköä”.

- Se voi kelvata paikallisiille pelimanniyhtyeille, muttei kansainväliselle rock-bändille, manageri Graham Mitchell kommentoi.

Erimielisyyksiä aiheutti myös bändin toive saada takahuoneeseen Absolut-vodkaa. Järjestäjät kun eivät halunneet tarjoilla esiintyjille miestä väkevämpää.

- Ennenkin on annettu lopputili sellaisille esiintyjille, jotka ovat tulleet päissään lavalle. Emme voi ruveta ostamaan viinaa soittajille, se nyt vielä puuttuisi, eräs järjestäjistä kommentoi.

Motörhead ei kuitenkaan selvästikään tuohtunut suomalaisille Pellon keikan puutteellisten järjestelyjen puutteiden takia, bändi esiintyi seuraavan kerran Suomessa jo seuraavana vuonna Imatralla pidetyillä Heavy Metal Heaven –festivaalilla. Yhteensä Motörhead on esiintynyt Suomessa 32 kertaa ja Lemmy esiintyi Suomessa ensimmäisen kerran jo The Rockin’ Vickers –yhtyeensä kanssa 60-luvulla.

Seuraavan kerran Motörhead nähdään täällä ensi kesänä Joensuun Ilosaarirockissa.

Katso uutinen Pellon-keikan peruuntumisesta Riemurasian sivulta

Alla Motörheadin tyylinäyte Ace Of Spades -kappaleesta Top of the Pops -ohjelmasta vuodelta 1980.

(Radio Nova, Riemurasia)

Kilpailut

Uusimmat