Tangokuningas vei voiton joululaulukisassa

14.12.2012 18:55 -

Jouluradion kuuntelijat äänestivät joululaulukilpailun voittajaksi Marko Maunukselan tunnelmallisenesityksen Jouluiltana.

Voittolaulun sävellys ja sovitus ovat Kai Jämsän ja teksti puolestaan Sana Mustosen laatima. Toiseksi kilpailussa tuli Hanna Marshin esittämä Aattoyö, joka on hänen oma sävellyksensä. Sanat irlantilaishenkiseen lauluun on tehnyt Pekka Mustonen. Kolmannen sijan sai Tontturadion pirteä Tehtävääni teen.

- Ihan huikea tunne! Meillä oli kyllä tekijätiimin kanssa vahva tunne, kun saimme kappaleen valmiiksi, että nyt on kaikki palaset kohdallaan, mutta kyllä tällainen uutinen pääsi yllättämään. Upeaa päästä esittämään tätä uutta kappaletta heti tuoreeltaan omalla joulukiertueella. Toivotaan, että yleisökin ottaa tämän joulu-uutuuden omakseen. Tämä laulu on samalla myös pieni kunnianosoitus sotiemme veteraaneja kohtaan, Merko kertoo.

Kilpailun yleisöäänestyksessä annettiin yli 4000 ääntä, joista voittaja sai yli puolet, 54 prosenttia. Jouluradion kanssa uutta suomalaista joululauluklassikkoa oli etsimässä AXR Music Oy.

Jouluradion ensimmäistä kertaa järjestettyyn laulukilpailuun tuli 266 ehdotusta uudeksi joululauluksi. Näistä AXR Music Oy:n tuotantopäällikkö Ilkka Vainion johtama tuomaristo valitsi kolme finalistia.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat