Idols-kisan keskeyttänyt iskelmätähti palaa sittenkin kisaamaan!

11.11.2012 12:14 -

Vuonna 2003 Idols-laulukilpailuun osallistunut ja kisasta itse vetäytynyt Anneli Mattila palaa kisaamaan. Laulaja on mukana Syksyn Sävel -kisassa, joka käydään 17. marraskuuta MTV3-kanavalla.

Anneli, joka ei aiemmin varsinaisen laulu-uransa aikana ole ollut mukana laulukilpailuissa, kertoo tulevasta seuraavaa:

- Kun minulle tuli soitto, olisinko kiinnostunut lähtemään mukaan, en kauaa asiaa miettinyt. Kun kyse on jostain näin legendaarisesta kisasta, olihan se pakko lähteä kokemaan tämä.

- Olin itse aika nuori, kun alkuperäinen Syksyn Sävel pyöri tv:ssä, mutta mieleeni on jäänyt muun muassa Kirkan Surun pyyhit silmistäni -kappale, joka teki suuren vaikutuksen, kertoo Anneli.

- Oma kappaleeni on mielestäni kiva, ja se on aika erityylistä, mitä keikoilla esitän. Sen voisi panna vaikka motowndisco -sävytteiseen laatikkoon. Kappaleen sanoitukset natsaa loistavasti ja niissä on sellaista pientä "pilkettä silmäkulmassa". Monet kisassa olevat biisit ovat aika melankolisia, joten omani ehkä erottuu sen reippauden takia, toivoo Anneli.



Annelin kisakappaleen Sun -kappaleen on sanoittanut Ilkka Vainio & Risto Asikainen ja säveltänyt & sovittanut Risto Asikainen.

MTV3 on järjestänyt Syksyn Sävel-laulukisan aiemmin 35 kertaa. Alunperin kisaa käytiin vuosina 1968-2001. Viime vuonna kilpailu herätettiin uudelleen henkiin.

Syksyn sävel -voittajan valitsee Suomen kansa ja puhelinäänestyksen tuotot menevät syövän vastaiseeen työhön yhteistyössä Syöpäjärjestöjen kanssa.

Syksyn Sävel 2012 käydään lauantaina 17.11.2012 Helsingin Messukeskuksessa ja MTV3:ssa klo 19.30 alkaen. Tuloslähetys nähdään klo 22.35-22.50.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat