Ladyboy kertoo haaveistaan: Unelmoin länsimaalaisesta miehestä!

08.11.2012 21:14 -

Radio Novan ulkomaanraportissa selvitettiin millainen on tyypillinen ladyboy ja mikä heidän asemansa on Balilla.

Balilla on vahva oma ladyboy yhteisönsä, minkä keskittymä on Seminyakin turistialueella sijaitsevalla kadulla Etelä-Balilla. Kadun baarit on tunnettuja railakkaista ja äänekkäistä bileistään.

- Ladyboy on joko naiseksi pukeutunut mies tai sukupuolensa naiseksi korjannut mies. Heidät on helppo tunnistaa puhetyylistä sekä tavasta elehtiä. Toisinaan he tykkäävät pukeutua hyvin naismaisesti esimerkiksi korkokenkiin, lyhyeen hameeseen ja toppiin. Myös meikin käyttäminen, näyttävät kynnet ja pitkät hiukset kuuluvat kuvaan. Joskus he saattavat näyttää hyvinkin luonnollisen näköisiltä ja on lähes mahdotonta sanoa onko edes kyseessä ladyboy. Juttelin 23-vuotiaan ladyboy Ayun kanssa, ja hän kertoi tienneensä jo lapsena olevansa mieleltään nainen. Naiselta hän alkoi kuitenkin näyttää julkisesti vasta vajaa parikymppisenä. Siinä vaiheessa elämä kotipaikalla, Sulawedellä, alkoikin käydä liian hankalaksi uskonnon vuoksi, kertoo Anu Kiiveri Radio Novan Pursiseura-ohjelmassa.

Suurin ladyboy keskittymä on Seminyakin alueella, Dhyana Pura –nimisellä kadulla.

- Siellä on iltaisin todella hulvaton meno, mutta hauskanpito on kuitenkin turvallista. Sen sijaan Kutan turistialueella saa olla enemmän varuillaan ja varautua jopa käsirysyihin. Ayu kertoi minulle työskentelevänsä päivisin kampaajana, mutta iltaisin on siirryttävä kuulema baareihin hakemaan lisätienistejä, sillä noin 80 euron kuukausipalkka ei riitä kunnolla Balilla elämiseen. Monet ladyboyt hankkivat myös elantonsa drag queeneina. Ayun suurin unelma olisi löytää kunnollinen länsimaalainen mies, kuka voisi tarjota hänelle paremman elämän esimerkiksi Australiassa, jatkaa Kiiveri.

Monet Balilla asuvista ladyboysta ovat alun perin muualta, kuten Sumatralta, Balille tulleita.

- Tämä johtuu siitä, että suurin osa Indonesiaa on islamin uskoista, joten heidän on usein mahdotonta elää kotipaikallaan. Sen sijaan täällä Balilla vallitseva hindulaisuus on hyvin suvaitsevaista, eikä esimerkiksi vihamielisyyttä ole soveliasta näyttää. Ayu on siitä onnellisessa asemassa, että hän kuitenkin pitää yhteyksiä vanhempiinsa ja lähettää heille säännöllisesti rahaa, mutta esimerkiksi isovanhemmat eivät kuulemma häntä hyväksy. Useiden ladyboyden tarina ei ole kuitenkaan näin onnellinen ja monesti koko yhteisö hylkää heidät asian tultua julkisuuteen.

Anu Kiiveri, Bali

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat