Kuuntele haastattelu! Suomi-vihaa lietsonut Bäckman: En saa palkkaa Venäjän hallinnolta

15.10.2012 08:47 -

Dosentti Johan Bäckmanin siteerauksista venäläismediassa on syntynyt melkoinen sotku. Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew soitti miehelle itselleen ja kyseli, mikä kiistassa on totuus.

Dosentti Johan Bäckmanin mielestä Suomen ja Venäjän välille syntynyt lasten huoltajuuskeskustelu on tarpeen. Bäckman sanoi Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa, että Suomessa tehdyt venäläislasten huostaanotot ovat usein mielivaltaisia. Bäckmanin mielestä monen kokemus on, että Suomessa on rikos olla venäläinen äiti.

Oikeussosiologian dosentti Johan Bäckman, on noussut viime päivinä puheenaiheeksi, kun Suomessa yritetään löytää syitä Venäjän käynnistämään valtavaan lapsivyörytykseen.

Johan Bäckman itse katsoo kuitenkin olevansa täysin syytön. Hän kiisti toissa päivänä Yleisradiolle antaneensa Venäjällä väärää tietoa lasten huostaanottokäytännöistä Suomessa.

Bäckmanin mukaan Suomessa on olemassa muun muassa virallinen suositus, jonka mukaan venäläiset lapset pitää ottaa pois äideiltään. Pelkkä kansallisuus riittää hänen mukaansa huostaanottopäätökseen, jonka jälkeen lapset voidaan laittaa Suomessa keskitysleirille.

Mikä on totuus? Kuuntele koko haastattelu:



Bäckman kieltää sen, että hän saisi jotain hyötyä näiden asioiden puhumisesta Venäjällä.

- Ei tästä mitään suurta iloa ole. Suomi rikkoo lapsen oikeuksia ja se näkyy venäläisäitien kohtelussa. Venäläiset naiset ovat itse kertoneet asioista omilla kasvoillaan.

Viron suojelupoliisin mukaan Bäckman saisi rahaa fasismin vastaiselta järjestöltä.

- En saa mitään palkkioita järjestöltä enkä Venäjän hallinnolta. Kyseinen järjestö järjestää konferensseja. Matkoja he ovat kustantaneet, Bäckman myönsi.

Ulkoministerit Erkki Tuomioja ja Venäjän Sergei Lavrov tapasivat Luxemburgissa myöhään eilen illalla. Tuomioja kertoo MTV3:lle, että ministerit olivat yhä samaa mieltä siitä, että Suomen ja Venäjän kannattaa lisätä yhteistyötään, jotta lapsikiistojen kaltaisia tapauksia ei pääse syntymään.

STT:n mukaan suomalais-venäläiset huoltajuusriidat nousevat otsikoihin, mutta oikeussaleissa ne eivät korostu.

LUE MYÖS:

Dosentti Johan Bäckman Radio Novassa: Huoltajuuskiista totta, äidin kansalaisuus ei

Kuva: MTV3

(Radio Nova, Ilta-Sanomat, MTV3, STT, YLE)

Kilpailut

Uusimmat