Topi Sorsakosken uran kattava kokoelma-albumi julkaistaan lokakuussa

25.09.2012 18:46 -

Edesmenneen laulaja Topi Sorsakosken syntymästä tulee lokakuussa täyteen 60 vuotta. Juhlavuoteen liittyviä aktiviteetteja ehdittiin miettiä ja laittaa suunnitelmia alulle ennen Topin menehtymistä viime vuoden elokuussa.

Juhlavuoden huipentumana, ja tietenkin myös kunnianosoituksena taiteilijan elämäntyölle sekä muistolle EMI Finland julkaisee lokakuun 26. päivänä kuuden cd levyn boksin Kultaa ja timantteja - laulajan juhlakokoelma 1976-2011.

Kokonaisuus pitää sisällään tallenteita Topi Sorsakosken uralta aivan hänen ensimmäisistä ääniteraidoistaan Jussi Raittisen The Boys -yhtyeen riveissä vuodelta 1976, viimeiseksi julkaisukseen jääneen, viimevuotisen Tummansininen sävel -albumin raitoihin asti.

Juhlakokoelma-boksi sisältää 121 kappaletta, ja keskeisin osa materiaalia koostuu julkaisuista niin Topin soolouralta, kuin hänen ajaltaan Agents-yhtyeen solistina. Lisäksi mukaan on koottu erikoisuuksia ja harvinaisuuksia keikoilta, tv-studioista sekä erilaisista levytyssessioista. Osa tästä materiaalista on ennenjulkaisematonta, osa muuten harvinaisuuksiksi luokiteltavia löytöjä.

Kultaa ja timantteja –1976-2011 julkaistaan 26.10.

(Radio Nova)

 

Kilpailut

Uusimmat