Nyt puhuu doping-puheista syytetty Juha Mieto: Haisoo ajojahdilta ja mustamaalaamiselta!

25.09.2012 12:00 -

Painonnoston Olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi väittää Sinivalkoinen valhe -dokumentissa Juha Miedon kysyneen häneltä  saunassa ohjeita anabolisten steroidien käyttöön vuonna 1975.

Asiaa lähti selvittämään Enbuske & Linnanahde Crew, joka tavoitti langan päähän mielensä pahoittaneen Juha Miedon. Ylen mukaan entinen hiihtäjä harkitsee nyt oikeustoimien nostamista doping-väitteistä.

Kangasniemen mukaan keskustelu on käyty saunassa vuonna 1975 Hymy-lehden järjestämässä tilaisuudessa, jossa paikalla oli useita sen ajan huippu-urheilijoita.

Juha Mieto tyrmää kaikki esitetyt asiat Radio Novan haastattelussa. Omien sanojensa mukaan hän ei ole keskustellut Kangasniemen kanssa ollenkaan asiasta.

- En ikäpäivänä! Siinä on jo oleellinen asiavirhe. Se oli 1975 kun ne sano (dokumentissa). Totuus oli se, että se oli vuosi 1972. En tiedä, mistä he ovat saaneet nämä ajatukset (Kangasniemi) tällaisena päähänsä.

- Tämä haisoo erikoiselta ajojahdilta ja ennenkaikkea mustamaalaamiselta. Minä olen täysin varma, jotta siellä ei puhuttu mistään aineista. Se oli Hymy-lehden järjestämä tilaisuus, joka kesti kaksi päivää.

- Minä väitän, ihan kivenkovahan, että tämä on täyttä humpuukkia, Mieto toteaa ja kertoo että ei tiedä miksi Kangasniemi avautui asiasta juuri nyt.

- Täytyy herralta kysyä! Tässä ei ole mitään perää, se on sepitetty juttu tai sitten siellä on sepittäjiä mukana.

- En osaa sanoa. Mä olin eduskunnassa (kansanedustaja) ja se lähetteli sähköposteja kovalla syötöllä, että huono mies, kun et pysty edes urheilijoiden eläkeasioita hoitamaan. En tiedä onko tämä mielikuvituksen johdantaa häneltä, kun tällasia puhuu, Juha Mieto kysyy.

Kuuntele koko haastattelu:(Radio Nova, MTV3, YLE)

Kilpailut

Uusimmat