Levy-yhtiö epäröi julkaista suomalaismuusikon uutuussinkkua - vaan kuinkas kävikään?

05.09.2012 16:52 -

Tuure Kilpeläinen kertoo tulevan Afrikan tähti -albumin olevan dokumentti bändin tämän hetkisestä tilanteesta, esimerkiksi uutuussingle ¡Eloon! kuvastaa hyvin bändin live-energiaa.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani julkaisee uuden Afrikan tähti -albumin syyskuussa. Levyn ensimmäinen maistiainen on jo hitiksi muodostunut Eloon!-kappale.

- Kävimme levy-yhtiön kanssa jonkin verran keskustelua ensimmäisestä singlestä. Levy-yhtiöllä oli jotain muuta mielessä koska Eloon!-kappale on aika ärhäkkä ja ajateltiin uskalletaanko tuollaista laittaa pihalle, Tuure kertoo singlevalinnasta.

- Me taas Karavaanin puolesta olimme ehdottomasti Eloon!-kappaleen kannalla, koska siinä  on sellainen energia ja imu, mikä vastaa meidän keikkoja ja "Karavaanin tilaa" tällä hetkellä. Edellisissä sinkuissamme emme ole siinä vielä kunnolla onnistuneet, Kilpeläinen jatkaa.

Kolmas Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani -albumi Afrikan tähti julkaistaan 28.9. Tuure kertoo koko bändin olevan todella innoissaan uudesta levystä.

-  Täytyy sanoa, että olen levyyn todella tyytyväinen. Siellä on tuttua Karavaani-meininkiä ja toisaalta 'kaikki ovet auki'. Levyllä riittää liekehtivää meininkiä ja energiaa, sekä tiettyä kaihoisuutta sopivassa suhteessa. Jotenkin tämä levyjen tekeminen alkaa tuntua siltä, että Karavaani kulkee koko ajan eteenpäin ja levy on aina tietynlainen dokumentti, joka paljastetaan studiossa ja sen jälkeen matka taas jatkuu. Afrikan tähti on sekä rehellinen että onnistunut näyttö siitä missä olemme tällä hetkellä.

Musiikin tekemiseen liittyy tietynlaista mystiikkaa, ja jopa muusikko myöntää yllättyvänsä tekemistään biiseistä.

- Kuuntelin valmistunutta levyä ja mietin miten kaikki on jo nyt tässä vaiheessa - mistä nämä kappaleet ovat tulleet? Musiikin tekeminen on vaistonvaraista toimintaa ja kappaleet vain tippuvat jostain, niin ehkä sen edessä on vain kiitollinen että homma virtaa.

Musiikin tekeminen on Kilpeläisen mukaan inspiraatiota ja raakaa työtä sopivassa suhteessa.

- Ensin tulee inspiraatio tai idea, mistä on innoissaan, sen jälkeen se pitää naulata kasaan eli biisin muoto pitää sovittaa oikeaan tunnelmaan. Kappale viimeistellään tekstillä ja se joko nostaa sen henkiin tai sitten huono teksti voi tappaa hyvänkin idean. Meillä oli esimerkiksi yksi hyvä biisi kehitteillä, mutta en saanut tehtyä siihen mielestäni tarpeeksi hyvää tekstiä, joten se jätettiin vielä hautumaan myöhempää varten. Kappaleen viimeistely on aina kovaa työtä ja hiomista, jotta se timantti on niin hyvä kuin mihin pystymme.

Hiomisessakin on tietysti löydettävä se kultainen keskitie.

- Kappaleita viimeistellessä menee omalla tavallaan vähän mielisairaaksi kun niitä voisi hioa loputtomiin, mutta silloin siinä tulee hiottua hyviä kulmia pois. Kappaleissa tulee kuitenkin olla tiettyä karheutta ja huokoisuutta. 

- No oikeastaan deadline määrää, milloin sen on oltava valmis. Se on aika hyvä motivaattori, Tuure naurahtaa.

Kilpailut

Uusimmat