Suomimetalliyhtye lupaa uudelle levylleen tuoreustakuun

20.08.2012 23:00 -

Metalliyhtye Mokoma on saanut äänitettyä yhdeksännen pitkäsoittonsa valmiiksi. Albumi on nimeltään 180 astetta ja se julkaistaan 19. lokakuuta.

Uuden albumin tiimoilta Mokoma lähtee klubikiertueelle; Kerran vielä pojat ja sitten vielä pari kertaa 2012 –kiertue starttaa albumin julkaisupäivänä Lahden Finlandia-klubilta.

- Koskaan aiemmin ei levyntekeminen ole ollut näin intensiivistä. Kappaleet syntyivät lyhyen ajan sisällä, viimeisimmät vasta viikkoa ennen nauhoituksia. Treenikämpälle ehdittiin harvakseltaan, mutta siellä oltiinkin sitten pitkiä päiviä kerrallaan eikä taukoja juuri tunnettu. Ideoita ja garageband-projekteja sinkosi treenien välillä puhelinmuistion ja mailboxin täydeltä. Lopulta studiossa olimme niin uutuudenkiiltävien ideoiden kanssa, että päätimme luottaa intuitioon ja tehdä jokaisesta kappaleesta oman näköisensä itsenäinen sävelteos. Tälle levylle voi todellakin antaa tuoreustakuun, edes minä en tiedä millainen tästä on tulossa, kertoo Mokoman laulaja Marko Annala

Mokoma julkaisi viime syksynä akustisen albumin Varjopuoli, jonka myötä yhtye teki myös täysin akustisen klubikiertueen.  Yhtyeen kahdeksasta pitkäsoitosta kolme (Sydänjuuret, Kuoleman Laulukunnaat, Luihin ja ytimiin) on myynyt kultaa. Yhteensä Mokoman äänitteitä on myyty kaiken kaikkiaan lähes 80 000 kappaletta.

(Radio Nova, Sony Music)

Kilpailut

Uusimmat