Erikoismies Laitinen ja vaikea asia kaikille: Eutanasia

23.05.2012 08:45 -

Radio Novan Erikoismies Laitinen paneutui tänään arkaan ja taaatusti mielipiteitä jakavaan aiheeseen. Kuuntele ja mieti.



EUTANASIA

Eutanasia eli armokuolema tai armomurha on armosyistä tehty teko tai tekemättä jättäminen, joka aiheuttaa toisen ihmisen kuoleman.

Eutanasian tarkoituksena on yleensä sietämättömän kärsimyksen lopettaminen, ja se yleensä tehdään henkilön omasta tai hänen läheistensä vakaasta toivomuksesta. Eutanasian tarkoituksena voi myös olla elämän päättäminen ennen kuin parantumattomaksi tiedetty sairaus johtaa sietämättömään kärsimykseen.

Ehkä keskeisin käytetty perustelu eutanasian sallimista vastaan on lakeihin ja eettisiin säännöstöihin sisältyvä määräys surmaamisen kiellosta. Uskonnollinen perustelu on esimerkiksi kristityillä Raamatun viides käsky ”Älä tapa”. Perusteluun liittyy käsitys ihmiselämän pyhyydestä; elämän katsotaan olevan Jumalan, ei ihmisen itsensä, hallinnassa.

Tietokirjailija Johan Norbergin mielestä sekä noin ajattelevien että kuolinapua haluavien tulee saada elää omien arvojensa mukaan, ja siksi eutanasiaa ei saa kieltää.

Me emme kommentoi asiaa enempää.

(Radio Nova, Wikipedia)

Kilpailut

Uusimmat