Kiinteistönvälittäjillä kohtuuttomat palkkiot!

20.08.2011 12:00 -

Vuokraturva moittii kiinteistönvälittäjiä kohtuuttomista palkkioista.

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola kirjoittaa blogissaan, että pitkään jatkunut asuntojen hintojen nousukiito on nostanut välityspalkkiot tasolle, jolla ei monissa tapauksissa ole enää mitään yhteyttä tehtyyn työmäärään. Vuokraturva aikookin vastaiskuna laajentaa kiinteistönvälityspalveluitaan. Tähän asti Vuokraturva on ottanut myyntiin yksiöitä ja kaksioita, mutta jatkossa se välittää myös kolmioita.

Vuokraturva hermostui kiinteistönvälittäjien myyntipalkkioihin kaksi vuotta sitten. Sen mukaan asuntojen hintojen noustessa myös välityspalkkiot ovat nousseet kohtuuttomiksi. Vuokraturvan hallituksen puheenjohtajat Timo Metsola kirjoittaa blogissaan, että esimerkiksi Helsingin Kalliossa sijaitsevan 35-neliöisen yksiön myynnistä saatetaan veloittaa yli seitsemän tuhannen euron palkkio, vaikka yksiö menisi kaupaksi ennen ensimmäistäkään näyttöä.

Hermostuminen johti siihen, että Vuokraturva alkoi välittää asiakkaidensa asuntoja kiinteään hintaan. Yksiön myynnistä se ottaa noin 2500 euron palkkion ja kaksiosta 3700 euron palkkion. Nyt Vuokraturva alkaa myydä myös kolmioita noin 5000 euron palkkioilla ja asiakkaaksi se ottaa kenet tahansa.

Vuokraturva toivoo, että se saisi luotua kiinteistövälitysalalle terveen kilpailutilanteen. Se muistuttaa, että omilla kiinteillä palkkioillaan se on onnistunut saamaan 20 prosentin liikevoiton. 

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat