Norjan tragedia: 93 kuollut, yli 90 loukkaantunut

23.07.2011 09:38 -

Norjan poliisin mukaan 86 nuorta sai saanut surmansa Utöyan saarella eilen tapahtuneessa ammuskelussa. Seitsemän sai surmansa Oslon pommi-iskussa.

Oslon poliisi vahvisti kuolleiden lukumäärän varhain aamulla tiedotustilaisuudessa. Tilanne on saarella on sekava ja arvioiden mukaan kuolleiden määrä voi nousta yhä. Kuolleiden lisäksi lukuisia ihmisiä on haavoittunut.

Norjan työväenpuolueen AUF:n nuortenleirillä oli yli 500 osanottajaa. Silminnäkijöiden mukaan aseistettu mies avasi tulen leiriläisiä kohti ja monet yrittivät paeta saaresta mantereelle uiden. Jo aiemmin eilen silminnäkijät kertoivat, että vedessä näkyi kymmeniä ruumiita.

Uutiskanava CNN:n mukaan loukkaantuneita olisi kaikkiaan 90. Norjalaisviranomaiset eivät vahvista tietoa, sillä sairaaloissa ei ole ollut aikaa kirjata kaikkia tietoja.

Leirisaaren joukkosurmat tapahtuivat vain muutamaa tuntia sen jälkeen, kun Oslon hallituskorttelia ravisteli iltapäivällä pommi-isku. Iskussa on vahvistettu kuolleen seitsemän ihmistä ja useita on vakavasti haavoittunut.

Poliisi on ottanut iskuista kiinni 32-vuotiaan norjalaisen miehen. Hänen epäillään olevan sekä Oslon pommi-iskun että leirisurmien takana.

Norjan viranomaiset eivät halua vielä vahvistaa ampujaksi epäillyn henkilöllisyyttä tai sitä, toimiko hän yksin.

(MTV3, Reuters, Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat