Nyt voit voittaa lotossa vauvan - onko tämä oikein?

06.07.2011 11:10 -

Britanniassa käynnistyy tässä kuussa maailman ensimmäinen IVF-lotto, jossa on mahdollisuus 'voittaa' vauva.

Lotossa voittaja saa 25 000 punnan arvoisen hedelmöityshoitopaketin yhdellä Britannian parhaimmista klinikoista. Jos hedelmöityshoito ei onnistu, niin yritetään muita vaihtoehtoja: voidaan hankkia munasoluja luovuttajalta, tehdä hedelmöittymistä edesauttava leikkaus tai käyttää jopa sijaissynnyttäjää. Pakettiin kuuluu myös kuljetus klinikalle ja majoitus hoitojen aikana. Lisäksi voittaja saa puhelimen, jolla hän voi olla yhteydessä klinikan lääkäreihin.

Lotto tarjoaa mahdollisuuden tulla vanhemmaksi kuukausittain. Peli alkaa heinäkuun 30. päivä ja se tulee varmasti herättämään paljon keskustelua kilpailun eettisyydestä, onko oikein voittaa vauva - ihmiselämä?

Kilpailu on avoin kaikille, eli esimerkiksi siviilisäädyllä tai seksuaalisella suuntautumisella ei ole väliä.

Kilpailusta saadut voitot menevät To Hatch- nimiselle hyväntekeväisyysjärjestölle, joka tarjoaa online-tukea lapsettomuudesta kärsiville.

Mikäli kilpailusta tulee menestys, niin 'vauvalottoon' tulee mahdollisuus osallistua maailmanlaajuisesti.

Mitä tarkoittaa IVF?

-Koeputkihedelmöitys eli IVF tarkoittaa lapsettomuuden hoitomuotoa, jossa munasolut hedelmöitetaan elimistön ulkopuolella. Aikaisemmin hedelmöitys tehtiin koeputkessa, mutta nykyään soluviljelymaljalla. (avaclinic.com)

(Radio Nova, The Sun)

Kilpailut

Uusimmat