Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ei aio luopua kruunustaan

31.05.2011 20:00 -

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa joutui eilen tulemaan julkisuuteen antamaan selityksiä uusimmassa kohussa, jossa pyörii mukana strippareita ja rikollisia.

Ruotsin kuningas antoi harvinaisen haastattelun uutistoimisto TT:lle ja kiisti ilmassa roikkuvat väitteet hämäräperäisistä juhlista, vierailuista pornoklubeilla ja hänen ystäviensä yhteyksistä rikollisiin.

Ruotsin kuningashuone on ollut myrskyn silmässä viime syksynä julkaistusta paljastukirjasta lähtien.

Nyt entinen rikollinen Mille Markovic väittää, että hänen hallussaan on arkaluontoisia valokuvia, todistusaineistoa Kaarle Kustaan seikkailuista. Niiden julkitulo voisi romahduttaa kuninkaan uskottavuuden lopullisesti.

Dagens Nyheterin julkaiseman kyselyn mukaan jo 41 prosenttia ruotsalaisista haluaisi, että toistuvien kohujen ryvettämä kuningas luovuttaisi valtaistuimensa kruununprinsessa Victorialle.

Eilen kuningas sanoi, ettei aio luopua kruunustaan. Myös yleinen käsitys Ruotsissa on samansuuntainen. Kaarle Kustaa kiisti eilen myös tiedot, joiden mukaan kuninkaan lähipiiristä oli oltu yhteydessä rikollisiin, jotta kohutut kuvat eivät päätyisi julkisuuteen.

(Radio Nova - MTV3)

Kilpailut

Uusimmat