Kohu Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan ympärillä paisuu

20.05.2011 14:00 -

Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan väitetyt naisseikkailut ovat saaneet uusia ulottuvuuksia.

Eilen kävi kävi ilmi,että kuninkaan lähipiiri oli yrittänyt ostaa pahamaineisen yökerhon omistajan ottamia arkaluonteisia kuvia kuninkaasta. Koko tapaus sai alkunsa viime syksynä, kun kuningas Kaarle Kustaan väitetyistä naisseikkailuista julkaistiin häväistyskirja. Siinä väitettiin kuninkaan muun muassa käyneen strippiklubilla ja olleen uskoton puolisolleen kuningatar Silvialle.

Kirja yhdisti kuninkaan muun muassa popyhtye Army of Loversin laulajaan, jonka kanssa hänellä väitetään olleen suhde.
Kuningas kommentoi silloin kirjan tietoja leikkisästi metsästysretkensä yhteydessä, mutta epäily jäi kytemään.

Kosteita juhlia kuninkaan seurueelle järjestänyt hämäräperäinen yökerhonomistaja Mille Marcovic kertoi ottaneensa vaivihkaa valokuvia arkaluonteisista tilanteista, joissa kuningas on pääosassa. Ruotsalaislehti Expressen kertoo pääuutisissaan samoista skandaalikuvista. Markovic näytti myös osaa kuvista Ruotsin TV4:n toimittajille. Kuvassa on kaksi naista, jotka harrastavat seksiä keskenään, ja miehet katselevat heitä.

Myös Aftonbladetin toimittajat ovat nähneet osan kuvista. Kumpikaan media ei pysty varmistumaan kuvien aitoudesta, mutta kuvat näyttävät toimituksien mielestä "uskottavilta ja huomiota herättäviltä",kertoo Markovic.

Useat Ruotsin mediat julkaisivat eilen salaa äänitettyjä keskusteluja, joissa kuninkaan ystävä Anders Lettström yrittää palkata tunnetun gangsterin ostamaan kuvat ja lupauksen vaikenemisesta. Mille Markovicin mukaan kuvista oltiin valmiit maksamaan kymmeniä miljoonia kruunuja. Kauppaa ei kuitenkaan syntynyt.

Uuden paljastuskirjan tuoma julkisuus on kuningashuoneen aseman kannalta kaikkea muuta kuin mairitteleva. Jo edellinen paljastuskirja ravisutti Ruotsia myös hovin ulkopuolella. Keskustelua on käyty muun muassa lehdistönvapaudesta ja siitä, millä tavoin Ruotsin media voi hovia käsitellä.

(Radio Nova - MTV3)

Kilpailut

Uusimmat