Kauko Röyhkän romaani elokuvaksi!

16.05.2011 12:00 -

Kauko Röyhkän romaanin Miss Farkku Suomi filmatisoinnin kuvaukset ovat käynnistyneet.

Miss Farkku-Suomi on Röyhkän omaelämänkerrallinen, humoristinen kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja suuresta rakkaudesta.  Se on myös kertomus punkin ja uuden aallon rockmusiikin tulosta pohjoisen pikkukaupunkiin. Elokuva sijoittuu 70-luvun Ouluun ja sen ohjaaja ja käsikirjoittaja on Matti Kinnunen. Elokuvan pääosissa nähdään Mikko Neuvonen, Sanni Kurkisuo ja Elias Gould sekä muissa rooleissa mm. Pirkko Hämäläinen, Olavi Uusivirta, Maria Ylipää, PK Keränen, Juha Kukkonen ja Ville Myllyrinne. Elokuvan synopsis alla.

Miss Farkku-Suomi kuvataan tämän vuoden aikana Helsingissä ja Oulussa. Elokuvateattereissa se on ensi-illassa 17.8.2012. Kaupoista jo loppuunmyyty romaani Miss Farkku-Suomi ilmestyy elokuussa 2012 myös elokuvakantisena pokkaripainoksena. Elokuussa 2011 Kauko Röyhkä julkaisee uuden romaanin Kreikkalainen salaatti.

ELOKUVAN SYNOPSIS

Välde (17) haluaa päästä bändiin ja tulla kuuluisaksi, juoda ensikännin ja rakastaa Pikeä, luokan kauneinta tyttöä. Välde on isätön teinipoika, joka asuu äitinsä kanssa kerrostaloyksiössä.  Välde nauttii rosoisesta musiikista, Lou Reedin sanoituksista, New York Dollsista ja David Bowiesta.

Kun muut viettävät iltoja diskossa, Välde pyöräilee yksin laitakaupungilla ja taltioi mieleensä kuvia tehtaan piipuista, autioista rannoista ja ruosteisista roskatynnyreistä. Välde haluaa korjata maailman epäkohdat, mutta ensin täytyy korjata oman elämän puutteet.

Välde löytää hengenheimolaisen Sasusta. He perustavat yhdessä bändin, Tortun, kuuntelevat samaa musiikkia, lukevat Musa-lehteä ja huomaavat että punk tekee tuloaan maailmalla. Lehdissä puhutaan pian bändeistä kuten Suicide, Clash ja The Sex Pistols. Oulun akustisen musiikin iltamissa hämyt laulavat vielä Bob Dylania ja Neil Youngia, kritisoivat jenkkejä, kaupallisuutta ja muotia.

Sitten Pike voittaa Suosikin kauneuskilpailun, ja hänestä tulee Miss Farkku-Suomi. Kaikki ei menekään niin kuin Välde haluaisi...

Miss Farkku-Suomi -elokuva perustuu Kauko Röyhkän samannimiseen romaaniin (Like, 2003). Elokuvan ohjaaja Matti Kinnunen on käsikirjoittanut ja ohjannut useita draamasarjoja, kuten Headhunters (Nelonen, 2003), Me Stallarit (MTV3, 2004), Käenpesä  (MTV3, 2005), Meidän jengi (YLE TV2, 2006), Sanaton Sopimus (YLE  TV1,2007).

Kilpailut

Uusimmat