Valtaosa työntekijöistä menee töihin mielellään

29.04.2011 18:00 -

Neljä viidestä suomalaisesta kokee menevänsä mielellään töihin. 15-24-vuotiaiden ryhmästä viidesosa on täysin eri mieltä.

Kielteinen suhtautuminen on lievempää muissa ikäryhmissä. Tuloksista käy ilmi, että nuorin 15-24-vuotiaiden ryhmä ei ole vielä löytänyt paikkaansa työelämässä, sillä juuri he kokevat muita vahvimmin, että voisivat antaa nykyiselle työlleen paljon enemmän. Tämä käy ilmi Suomalaisen Työn Liiton Taloustutkimus Oy:llä teettämästä suomalaisen työn päivän tutkimuksesta.

Nuorista noin puolet suhtautuvat työhönsä kriittisesti. Vajaakäytöllä taitojensa suhteen kokee olevansa myös liki neljäkymmentä prosenttia 25-34-vuotiaista. Yli puolet suomalaisista on kuitenkin sitä mieltä, että he pääsevät käyttämään tietojaan ja taitojaan nykyisessä työtehtävässään.

- Suomalaisen osaamisen näkökulmasta Suomen kehityksessä on runsaasti hyödyntämätöntä potentiaalia ja kansalaisten voimavaroja valuu hukkaan, kun resursseja hyödynnetään vajavaisesti, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Pekka Tsupari.

Työilmapiiri voittaa urahaaveet

Hyvä työilmapiiri, riittävä palkka, mahdollisuus omien taitojen hyödyntämiseen ja hyvä esimies koettiin tärkeimpinä työelämän motivaatiotekijöinä. Hyvät luontaisedut, etenemismahdollisuudet ja kannustinpalkkiot jäivät motivaatiotekijöissä häntäpäähän.

Suurimmalle osalle suomalaisista, 73 prosentille, työ merkitsee säännöllistä toimeentuloa. Uralla eteneminen ja hyvä palkka eivät ole etusijalla.

Kilpailut

Uusimmat