Suurimmat mopoiluun liittyvät riskit

26.04.2011 16:00 -

Mopoilun kasvaneen suosion myötä onnettomuudet ovat yleistyneet.

Liikenneturvan kyselyssä suomalaisten mielestä suurimmat mopoiluun liittyvät riskit ovat alkoholi, kypärän käyttämättömyys, kaverien painostus, liikennesääntöjen noudattamattomuus ja viritetty mopo.

Mopoilijoiden vanhemmista 80 prosenttia pelkäsi lapsensa turvallisuuden puolesta, kun lapsi oli liikkeellä mopolla. Kaikki kyselyyn osallistuneet mopoilijoiden vanhemmat kertoivat keskustelleensa lapsensa kanssa mopoilun riskeistä.

- Vanhempien olisi hyvä keskustella nuorten kanssa erityisesti mopolla kyyditsemiseen ja kyytiin lähtemiseen liittyvistä riskeistä, toteaa tutkimuspäällikkö Sirpa Rajalin Liikenneturvasta.

Mopokortti uudistuu

Ajokorttilainsäädännön uudistus on tuomassa tuntuvia muutoksia uusille mopoilijoille.

- Mopon ja mopoauton kuljettamista koskeviin ajokorttivaatimuksiin on tulossa pakollinen teoria- ja ajo-opetus. Kuljettajatutkintoon tulee mopoilijoille käsittelykoe ja mopoauton kuljettajille ajokoe. Uudistuksen tavoitteena on parantaa uusien kuljettajien valmiuksia liikenteessä, toteaa hallitusneuvos Anna-Liisa Tarvainen liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Ajokorttilain sisältö on hyväksytty eduskunnassa tammikuussa, mutta lakia ei ole vielä vahvistettu. Tavoitteena on, että laki tulisi voimaan kesäkuun alusta 2011.

Kilpailut

Uusimmat