Päivi Räsänen on valmis yhteistyöhön kaikkien puolueiden kanssa

13.04.2011 17:00 -

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen vieraili Radio Novan puheenjohtajatentissä.

Päivi Räsänen sai alkutalvesta kansankirkossa melkoisen myrskyn aikaan. Räsänen on puoluejohtajista kokenemmasta päästä, sillä hän on johtanut puoluetta seitsemisen vuotta.
Kristillisdemokraateilla on seitsemän kansanedustajaa, puolueen juuret ulottuvat 1950-luvulle.

Räsänen on puolueensa ulkopuolla todennäköisesti yksi kiistellyimmistä puoluejohtajista. Tilanne hänen ympärillä kärjistyi viime lokauussa, jolloin hän lausunnoillaan YLE TV2:n homoillassa sai joukkopaon aikaan luterilaisesta kirkosta. Samainen esiintyminen tuntui puolueen sisällä päin vastoin tiivistäneen rivejä. Päivin ja Kristillisdemokraattien kanta avioliittoon ei ole muuttunut.

-Kyllä meillä toki se kanta on, että me halutaan, että avioliitto  säilyy miehen ja naisen välisenä, mutta kyllä tällä hetkellä on monta arvokysymystä vaikkapa vanhustenhoitoon terveydenhuollon tasoon liittyen, jonka puolesta olemme taistelemassa. Meille ihmisarvo on politiikan teossa lähtökohta ja se on kaikilla yhtäläinen, Päivi Räsänen kertoo.

Vaalikampanjoinnissa Kristillisdemokraatit ovat vetäneet tiukkaa linjaa velkaisten euromaiden auttamisessa Perussuomalaisten ja Vasemmistoliiton rinnalla. Räsäsen malli on velkajärjestely, eli Kreikan, Irlannin ja Portugalin lainoista leikattaisiin osa pois eli jätettäisiin maksamatta.

Hallituspuolueet ovat tyrmänneet täysin velkajärjestelymallin. Kokoomuksen Jyrki Katainen sanoi Radio Novan vaalitentissä, että miten ihmeessä Euroopassa vain muutama suomalainen oppositiojohtaja on keksinyt riskittömän velkajärjestelymallin, kun kukaan muu sitä ei Euroopassa ole hoksannut?

Kristillisten kannatus on pysynyt samoissa luvuissa, noin 4 prosentin pinnassa. Timo Soinin ja Perussuomalaisten kannatusimuun kristilliset eivät ole päässeet, vaikka arvostelevatkin hallitusta mm. Euromaiden auttamisessa.

-Mä uskon, että tässä vaalien alla suomalaiset, kun me olemme tuolla vaalikentillä ja tarjoamme omaa vaihtoehtoa, niin näkevät, että tämä edustaa vastuullista muutosta, Päivi muistuttaa.

Hallitusneuvottelut?

-Kyllä me ollaan valmiit yhteistyöhön itseasiassa kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa. Kyllähän se on nöyrästi todettava, että me ei olla se puolue, joka on hallitusta kokoamassa. Toivon mukaan saamme sellaisen vaalivoiton, että meitä ei voida hallitusneuvotteluissa sivuttaa. Siinä vaiheessa kun halllitusneuvotteluihin mennään.

-Tottakai tärkeämpää on se ohjelma kuin se mitä puolueita sitä ohjelmaa on suunnittelemassa.

Onko hallitusneuvotteluissa kynnyskysymys avioliittolaki ja sen muuttaminen?

-Mä uskon, että tämä viimeaikainen keskustelu on johtanut siihen, että tällaista kohtaa ei ole hallitusohjelmaan tulossa. Mä uskon, että hallitusneuvotteluissa tällanen pystytään torjumaan. Jos Kristillisdemokraatit on mukana niin tottakai meidän tavoite on se torjua.

Kuuntele koko haastattelu:



Päivi Räsänen Aamun Radiossa:




Kilpailut

Uusimmat