Horoskooppimerkkisi ei välttämättä olekaan se, mikä luulit - katso

01.03.2016 15:45 -

Horoskooppi saattaa kertoa ihmisestä paljon, mutta monella meistä merkki saattaa oikeastaan olla täysin eri kuin mitä aiemmin on ajatellut.

Sideerinen astrologia vei Katariina Sourin mukanaan, ja nyt nainen tekee tulkintoja ihmisille, jotka mullistavat heidän käsityksensä omasta horoskooppimerkistään.
Ihmisen luonnetta ja kohtalon kulkua on pyritty tutkimaan jo tuhansien vuosien ajan astrologian kautta. Moni tuntee länsimäisen astrologian merkit ja niihin liittyvät persoonallisuuskuvaukset. Perinteisen trooppisen astrologian rinnalle on noussut sideerinen astrologia, jossa on uusi mystinen merkki, käärmeenkantaja.

Sideerinen astrologia perustuu siihen, miten maan akselin kaltevuussuunnan kiertyminen on muuttanut tähtikuvioiden sijaintia. Horoskooppimerkkien rajat ovat siirtyneet merkittävästi siitä, kun perinteinen trooppinen astrologia asettui nykymuotoonsa 2000 vuotta sitten. Tämä merkitsee monelle sitä, että oma tuttu horoskooppimerkki onkin yhtäkkiä muuttunut.

Kirjailija ja kuvataiteilija Katariina Sourille oli järkytys, kun vahva, pohjamudissa möyrinyt skorpioninainen muuttuikin sideerisessä astrologiassa tasapainoa hakevaksi vaa'aksi.

- Prekession takia maapallon kulma on vuosituhansien aikana muuttunut ja se heittää nyt 24 astetta. Kun planeetat kulkevat rataa taivaankannen halki ja menevät kiinnittyneiden tähtikuvioiden ohi, ne eivät ole enää samalla kohdalla. Aurinko ei enää olekaan jollakulla jousimiehessä vaan skorpionissa, kertoi Souri Iskelmälle.

- Olin ennen trooppisessa järjestelmässä skorpioni aurinkomerkiltäni ja minulla oli tosi raju kahdeksas huone, missä on kaikki piilotajuiset asiat, kuolemat, petokset ja intohimot. Se teki kartastani todella rajun. Se oli ahdistavaa. Sideerisessä se planeettarypäs siirtyi kymmenenteen ja yhdenteentoista huoneeseen. Aurinkomerkkini on nyt vaaka. Olin aluksi ihan kauhuissani, koska vaaka liitetään tasapainoon ja koin olevani kaikkea muuta kuin tasapainossa. Sitten tajusin, että vaaka tarkoittaa pyrkimistä tasapainoon ja sitä olen tehnyt koko elämäni.

Souri tunnistaa itsessään myös vaa'an kumppanikeskeisyyden. Vaaka hakee aina vastinparia, jonka kanssa peilata itseään. Sitä sekä tasapainoa hän myöntää etsineensä pitkään.

"Ei mikään apteekin hyllyltä -astrologi"

Sideeristä astrologiaa käytetään vedisessä ja itämaisissa astrologioissa, mutta siitä on myös kehittynyt oma länsimainen versionsa.

- Teen itse länsimaista sideeristä astrologiaa, jossa kartta näyttää samalta kuin perinteisessä, mutta laskentatapa on tehty tehty sideerisen eläinradan mukaan. Se on lähempänä astronomiaa, koska siinä on huomioitu muutokset, jotka on tapahtuneet viimeisen 2000 vuoden aikana.

Muutokset aiheuttavat Sourin mukaan sen, että merkkien rajat löystyvät, eikä mitään merkkiä kannata tulkita niin yksioikoisesti kuin perinteisessä astrologiassa. Jos ollaan lähellä kahden merkin rajamaastoa, kannattaa huomioida molempien tulkinnat. Laskutapoja on monia, hän käyttää Vasilis kanatasta, jossa huomioidaan käärmeenkantaja.

- Tulkinnassa on astrologikohtaisia eroja. Osa astrologeista on todella teknisiä. Olen itse mieltynyt arkkityyppiseen tulkintaan, missä asiaa katsotaan eräänlaisen näytelmän tavoin. Kartta on dramaattinen potentiaalinen elämän käsikirjoitus. Olen tosin vielä opiskelija, vaikka teenkin karttoja ihmisille. Minulla ei ole vielä sellaista nippelitietoa, että olisin apteekin hyllyltä -astrologi.

Millainen merkki on mystinen käärmeenkantaja?

- Käärmeenkantaja on symbolina mies, joka kantaa käärmettä. Se on iso tähtikuvio, mutta aurinko ohittaa sen alareunasta, eli kun katsoo täältäpäin, aurinko ei ole kovin kauaa merkissä. Merkkinä siihen liittyy parantamisen energia. Siinä on mukana skorpionin mystiikka, syvällä käyminen, totaalisuus ja ehdottomuus, mutta myös jousimiehen ulospäinsuuntautuneisuus, kertoo Souri.

- Käärmeenkantajassa ei ole niin erakkomaista suuntaa kuin skorpionissa. Merkin selkeä tehtävä on yhdistäminen, eheyttäminen ja parantaminen. Sehän on käärmeen symboli, mikä on meille tuttu apteekin logossakin. Minusta se on kaikista hienoin merkki, se on nousevana kartallani, nauraa nainen.

Sideeristä astrologiaa tutkivan kannattaa ottaa huomioon eräs asia. Jos uusi horoskooppimerkkikuvaus tuntuu oudolta, niin oma aurinkomerkki ei välttämättä kerro koko totuutta.

- Aurinkomerkki on vain pieni osa kartasta. On nouseva merkki, kuumerkki... missä sijaitsee Venus ja missä Saturnus. Ne kaikki luovat kokonaisuutta siitä, millainen persoona olet. Kun ihmiset tulevat tulkintaani avoimin mielin, he saattavat löytää itseään uudesta merkkikuvauksesta. Yksikään tekemäni kartta ei ole tähän mennessä menny pieleen. Olen itsekin ihmeissäni, että miten se voi osua niin kohdilleen, nauraa Souri.

Katso merkkien päivämäärät alta ja selvitä, mikä merkki olet sideerisessä astrologiassa.

Sideeriset aurinkomerkit:

Oinas           14. huhtikuuta - 14. toukokuuta
Härkä           14. toukokuuta - 14. kesäkuuta
Kaksonen    14. kesäkuuta - 16. heinäkuuta
Rapu            16. heinäkuuta- 16. elokuuta
Leijona         16. elokuuta - 16. syyskuuta
Neitsyt          16. syyskuuta - 17. lokakuuta
Vaaka           17. lokakuuta - 16. marraskuuta
Skorpioni      16. marraskuuta - 15. joulukuuta
Ophiuchus eli Käärmeenkantaja   (29.marraskuuta - 15. joulukuuta)
Jousimies     15. joulukuuta - 14. tammikuuta
Kauris          14. tammikuuta - 12. helmikuuta
Vesimies      12. helmikuuta - 14. maaliskuuta
Kalat            14. maaliskuuta - 13. huhtikuuta
 

Katariina Sourin Astro Mandala -sivustolta voit lukea lisää sideerisestä astrologiasta täältä.

Kilpailut

Uusimmat