Jari Kurri menettämässä paikkansa NHL-tilastoissa

07.01.2016 16:30 -

Jari Kurri on NHL:n historian 18:nneksi paras maalintekijä. Ei ole enää kauaa.

Jari Kurri on yksi suomalaisista NHL-legendoista, ja 601 tehdyllä runkosarjamaalillaan yksi NHL:n kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä. Kurrin maalimäärä vie hänet NHL:n kaikkien aikojen maalitilastoissa sijalle 18.

Kovin kauaa Kurri ei tuolla paikalla saa olla, sillä Colorado Avalanchen Jarome Iginla iski maanantaina uransa 600:nnen maalin ja on enää yhden osuman päässä Kurrista. Viime yönä Iginlalla oli jo mahdollisuus nousta Kurrin rinnalle, mutta hän jäi yhteen syöttöpisteeseen, kun Colorado voitti St. Louisin 4-3.

Koska Iginla on tällä kaudella iskenyt jo 11 maalia, lienee varmaa, että hän ohittää vielä tämän kauden aikana Kurrin kaikkien aikojen maalitilastossa. Seuraavaksi Kurria on pudottamassa maalintekijätilastossa Alexander Ovechkin. Aivan heti sitä ei tapahdu, sillä maaliahne venäläinen on iskenyt 496 osumaa. Viime kausina Ovechkin on rikkonut 50 maalin rajapyykin, joten Kurrin saavuttamiseen hänelle mennee vielä 2-3 kautta.

Muita haastajia Kurrille ei olekaan lähipiirissä, sillä aktiivipelaajista seuraavina maalimäärissä ovat Marian Hossa (491 maalia), Patrick Marleau (470), Vincent Lecavalier (411) ja Patrik Elias (407), mutta heidän uransa ovat jo ehtoopuolella ja miesten pistetahdit hiipuneet huippuvuosista.

Katso alta video Jari Kurrin 600:nnesta maalista vuodelta 1997.

Kilpailut

Uusimmat