Nuorten Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen: Parhaimmillaan nuorten peli on huikeaa, välillä aika hirveääkin

04.01.2016 09:34 -

Alle 20-vuotiaiden jääkiekon maailmanmestaruudesta pelataan Helsingissä, jossa on tänään vuorossa semifinaalit. Suomi kohtaa klo 16 alkavassa ottelussa Ruotsin. 

Radio Novan Aamun Minna ja Matti juttelivat päävalmentaja Jukka Jalosen kanssa valmistautumisesta iltapäivän otteluun. Samalla juteltiin myös paineensietokyvystä.

– Meillähän on kolme häkkipäätä eli -98-syntynyttä 17-vuotiasta kaveria. Tuntuu, että he eivät vielä ihan samalla lailla onneksi ymmärrä paineita ottaa. He vaan pelaavat, niin kuin pitäisi tehdäkin. Mitä enemmän ikää tulee sitä rupee miettimään kaikennäköisiä syitä ja seurauksia varmaan enemmän, sitä saattaa mennä vähän kipsiin. Kyllä me pyritään keskittymään hetkeen ja nauttimaan joka hetkestä, Jukka Jalonen kertoo. 

Jalonen on toiminut myös Leijonien A-maajoukkueen päävalmentajana, joten hän pystyy vertaamaan nuorten ja vanhempien kiekkoilijoiden pelaamista. 

– Vähän ailahtelevampaa noilla nuorilla pelaaminen saattaa olla. Hyvää vaihtoa saattaa seurata huono ja toisin päin. Tunteet menevät äärilaidasta toiseen, ja se ajatus saattaa karata, kun ei sellaista kokemusta kuitenkaan ole, eikä rutiinitasoa. Jotenkin se peli onkin välillä sellaista kuten kaikki on nähnyt eli parhaimmillaan ihan huikeata ja aika hirveätäkin välillä. Se pitää ottaa puoliksi huumorilla, ettei liian tosissaan, että siitä päästään taas eteenpäin.

Kuuntele koko haastattelu:


Semifinaalit:
Ma 04.01.
16:00 Semifinaali 1          
Ruotsi - Suomi
20:00 Semifinaali 2         
Venäjä - USA

Mitaliottelut:
Ti 05.01.
16:00 Pronssiottelu           
20:30 Loppuottelu           

Kilpailut

Uusimmat