Softengine: Halutaan tehdä tästä hommasta ISO

15.12.2015 18:00 -

Softengine esiintyi 2014 Euroviisuissa miljoonille tv-katsojille, ja ylsi kilpailussa hienosti sijalle yksitoista. Tänä vuonna bändi on panostanut yhteiseen tekemiseen jopa aiempaa enemmän.

Euroviisuihin osallistuminen, Emma-ehdokkuus ja yli 5 miljoonaa Spotify-striimausta kuuluvat Softenginen meriittilistalle. Ja toivottavasti tulevaisuudessa paljon muutakin.

Bändin musiikista on kirjoitettu useassa mediassa, mutta melko vähän tietoa löytyy itse yhtyeestä. Päätimmekin kaivaa tietoa bändin persoonista, ja kukapa muu kuin laulaja Topi Latukka sai kunnian esitellä bändikollegansa. Samalla käytiin läpi myös mennyttä vuotta ja tulevat joulunviettosuunnitelmat. 

– Ossi on nerokkaan hauska ja leppoisa tyyppi. Ossi vetää tyttöjä puoleensa tekemättä oikeastaan mitään. Tai sit se vaan osaa katsepelit eikä ole kertonut meille. Henri on tarkka tyylistä, ja osaa sanoa muille vastaan silloin, kun keksitään joku surkea idea, josta olemme ihan fiiliksissä. Henkka ei myöskään juo alkoholia, ja aloitti just Alkossa työt. Tuomo osaa fiilistellä elämää tavoin, jolla en ole itse ennen osannut. Hän myös joskus herättää aamuisin esimerkiksi tuomalla kahvin sänkyyn. Jos muuttuisin naiseksi, niin ottaisin Tuomon heti, kertoo Topi.

– On vaikeaa kuvata itseään, mutta ainakin yksi osa maailmankatsomustani on se, että kaikilla on hyvä meininki, kun kukaan ei yritä esittää väkisin liian coolia ja hyväksyy toiset sellaisena kuin ovat. On tullut itse välillä joissain tilanteissa pidettyä jotain roolia päällä, siitä pitäisi päästä kokonaan eroon. On oikeasti kivointa olla oma itsensä. Olen myös täysin omistautunut tälle bändille, ja sen takia saatan vahingossa olla välinpitämätön ihmisille ympärillä. Sitä yritän muuttaa.

Topin, Ossin, Henrin ja Tuomon omistautuminen bändiin näkyy muutossa Seinäjoelta Helsinkiin, yhteiseen omakotitaloon. Vuosi on muutenkin ollut vilkas.

– Meillä on ihan huippu omakotitalokämppä parhaiden tyyppien kanssa. Saadaan tehdä musiikkia kellon ympäri. Ollaan kierretty Suomi läpi keikoilla ja duunailtu studiossa. Ja kehitytty ihmisinä ja muusikoina paljon. On ollut kyllä parasta aikaa! Töitä on pitänyt myös tehdä sairaasti. Ossin kanssa skipattiin melkein kaksi kuukautta koulusta, kun olimme studiolla. Onneksi musakoulu ymmärtää. Otettiin myös iso askel, kun muutettiin tähän samaan asuntoon kauas kotoa. Halutaan tehdä tästä hommasta ISO. Seinäjoelta jäin kaipaamaan ainakin perhettä, ystäviä, lukioaikoja ja El Ceboa.

Ensi vuodelle suunnitelmia ja toiveita on jo paljon.

– Lähdetään todennäköisesti alkuvuodesta Saksaan kirjoittamaan biisejä. Sen lisäksi tehdään kotona iso kasa biisejä, joista valitaan levykokonaisuus. Sen jälkeen levyä ruvetaan työstämään. Loput hyvät, ylijäävät biisit, sovitetaan ehkä vähän erilailla ja lähetetään muille artisteille, jotka hakevat biisejä. Yksi feat-biisi julkaistaan myös ensi vuonna. Tämän lisäksi tietysti keikkaillaan toivottavasti mahdollisimman paljon ja käydään koulua niin paljon kuin ehditään. Tietysti aina odotetaan salaa jotain suurempaa tapahtuvan, mutta suunnitelmien mukaan edetään, Topi kertoo.

Jouluna Seinäjoelle perheiden luo

Ennen vuotta 2016 on vielä joulun aika, jolloin pääsee ainakin muutamaksi päiväksi rauhoittumaan. Pitkään ei voi kuitenkaan herkutella vanhempien hoivissa, sillä kalenterissa on keikka jo tapaninpäivälle.

– Eiköhän me kaikki ehditä mennä perheiden luo Seinäjoelle jouluksi. Joulupukki ei varmaan enää tule meille, mutta syödään hyvin ja käydään haudoilla katsomassa, kun mieskuoro laulaa. Sitten illalla yhtäkkiä lahjoja ilmestyy kaikkialta, ja pelkään, että joku ei ole tyytyväinen omiinsa. Sama juttu joka joulu. Mielestäni on hyvä perinne viettää joulu perheen kanssa. Jonkun tutkimuksen mukaan jouluaika on niin lyhyt, että vaikka kuinka mässäilee, niin ei liho. Se kannattaa käyttää hyväksi. Lapsuudesta hyvin mieleen jäänyt kokemus oli, kun äiti pukeutui kerran joulupukiksi. Se ei ollut maailman uskottavin show, mutta propsit yrityksestä.

Jos Softengine-yhtyeen jäsenten omakotitaloasumiseen haluaa kurkata, antaa Topi siihen hyvän vinkin.

– Tuomo tekee ihan törkeän hyvää ruokaa, se on paras kokki, jonka tiedän. Kannattaa etsiä se Snapchatista, se laittaa välillä snappia sen ruuanlaitosta.

Ossin, Tuomon, Topin ja Henrin uuden vuoden lupaukset:



Softenginen EP From Earth From Ashes From Dust ilmestyi joulukuun 4. Bändin jäsenet ovat Topi Latukka (laulu/kitara), Ossi Mäkelä (kitara/kosketinsoitin), Henri Oskár (kosketinsoitin) ja Tuomo Alarinta (rummut).

Kuva: Sony Music Finland

Kilpailut

Uusimmat