Elias Gould päästää lähelle

13.12.2015 10:12 -

Gouldin ja Iisan tuore single Ikuinen heinäkuu on tyylikästä, urbaania poppia. Parikymppinen helsinkiläispoppari on tyytyväinen elämäänsä, mutta myöntää, että aurinko tekisi hänestä "ehkä vähän onnellisemman".

Iisan kanssa tehty Ikuinen heinäkuu julkaistiin itsenäisyyspäiväviikonloppuna. Gould on kertonut aiemmin haastatteluissa karistavansa pian indiepopparileimansa, mutta aiven vielä siitä ei olla pyristelty eroon, myöntää Gould.

– Ikuinen Heinäkuu jatkaa kieltämättä indiepop-linjaa, joten ainakin toistaiseksi jatketaan sama indiepoppari-leima otsassa. Täytynee seuraavalla julkaisulla koittaa horjuttaa vähän.

Vuonna 1991 syntynyt taiteilija kirjoitti aiemman Huvilakatu-kappaleensa hyvin henkilökohtaisesta näkökulmasta, ja kertoi musiikkitoimittajille avoimesti lyriikoide kertoneen suhteesta, jossa Gould oli se enemmän ihastunut. Uusi Ikuinen heinäkuu -sinkkulohkaisu ei sekää ole etäisistä tai persoonattomista  asioista syntynyt.

– Biisi kertoo paljon mun lähimmäisistä ystävistä, joten paljoa lähemmäs ei voi tulla. 

Kappaleella on mukana myös Regina-yhtyeestä vuonna 2014 soolouralle siirtynyt Iisa.

– Iisan kanssa työskentely oli todella siisti kokemus. Harvoin pääsee niin ihanien ja lahjakkaiden ihmisten kanssa työskentelemään. Odotan innolla, että päästään vetämään keikoilla tätä yhdessä!

Gould on julkaissut tähän mennessä kolme kappaletta. Pitkäsoiton julkaisuajankohdasta ei ole muusikon mukaan ole ollut vielä puhetta, mutta sellainen on työn alla ja EP tulee ulos tammikuussa 2016. Monilahjakas Gould on aktiivinen muusikko ja hän soittaakin useissa kokoonpanoissa.

– Tällä hetkellä soitan Graciaksen ja Juulian keikoilla rumpupadeja ja taustoja. Noah Kinin keikoilla olen kitaistina, sekä rumpalina Hätä-Miikan bändissä Persaukiset Ystävät sekä garagerock-yhtyeessä Spectral Rays.

Gould on saanut sopimuksen levy-yhtiössä, joka ei kuulu suuriin ja perinteisiin, mutta on sitäkin katu-uskottavampi. Millaista elämä on ollut muun muassa räppäri Ville-Gallen perustamassa PME:n tallissa?

– PME:llä on loistava meininki. Musta pidetään hyvää huolta ja annetaan kaikki vapaudet tehdä just sellasta musaa, kuin itse haluan. On myös hienoa päästä näkemään vierestä ja oppimaan isoilta artisteilta, miten hommat toimii isossa maailmassa.

Mikä tekee Gouldin onnelliseksi?

– On vaikeaa eritellä mitään yksittäisiä asioita. Mä oon onnellinen sillon, kun hommat vaan toimii ja rullaa. Eli tällä hetkellä aika onnellinen. Aurinko tekis musta ehkä vähän onnellisemman.

Musiikin teossa Gould uskoo heittäytymiseen.

– Mielestäni muusikon tärkein ominaisuus on rohkeus lähteä pois omalta mukavuusalueelta ja kokeilla uusia asioita. Vasta kun on kokeillut kaikkea, voi tietää, että mikä se oma juttu on.

Vuodelle 2016 miehellä on selvät suunnitelmat. Niihin saattaa liittyä myös näyttelemistä, josta on jo kokemusta teatterin ja elokuvankin (Miss Farkku-Suomi) saralta.

– Ensi vuonna haluan EP:n lisäksi julkakaista uutta musaa ja päästä keikoille mahdollisimman paljon. Musiikin ohella olis hienoa tehdä myös vähän näyttelemistä, mutta se tulee jos on tullakseen. Tärkeintä mulle nyt on kehittyä musiikkona sekä säveltäjänä paremmaksi ja paremmaksi.

Kuva: Andrei Kipahti

(Nova)

 

 

Kilpailut

Uusimmat