Suomen kuuluisimman 2000-luvun rock-valokuvaajan työt löysivät kodin Jussi 69:n ravintolasta

08.12.2015 22:06 -

Suomen kuuluisimman 2000-luvun rock-valokuvaajan Ville Juurikkalan It´s Only Rock'n Roll -valokuvanäyttely saa pysyvän kodin Helsingissä The Riff -ravintolasta alkaen tiistaina 8. joulukuuta.

Aikaisemmin tänä vuonna Tiketti Galleriassa julkistettu kokoelma sisältää upeita ajan kuvia niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin rockin kärkinimistä aina Guns N' Rosesin Slashista HIM-yhtyeen Ville Valoon ja Nightwishiin.

Osa It´s Only Rock'n Roll -näyttelyn teoksista päätyy Tiketti Galleriasta Riffin lisäksi Vantaan Taidemuseoon, joka puolestaan avaa oman näyttelynsä helmikuussa 2016.

Ville Juurikkala palaa ensi vuoden alusta takaisin Los Angelesiin, joten näyttelyn tekijän kappaleiden päätyminen The 69 Eyesin rumpalin Jussi 69:n luotsaamaan The Riffiin oli luonteva ratkaisu.

– Jussi on mun parhaita ystäviäni, ja hänellä oli sopivasti tilaa näille isoille vedoksille. Sitä paitsi, koko rockvalokuvaajan urani on kunnolla alkanut yhteistyöstä Jussin kanssa, joten mikäs sen luontevampi paikka tekijän kappaleiden säilytyspaikaksikuin hänen oma rokkibaarinsa, Juurikkala kertoo.

Pysyvä valokuvanäyttely on Jussi 69:lle kunnia-asia.

– Ville on kuvannut mua ympäri maailmaa Tokiosta Moskovaan ja Sao Paolosta Hollywoodiin jo vuosia. Ennen kaikkea Ville on rakas ystäväni, mutta tärkeintä tässä on se, että hänen kuvansa eivät ole perinteisiä rock'n'roll-kuvia, vaan taideteoksia, jotka ovat ajattomia ja uniikkeja. Taidetta, joka istuu niin baariini kuin taidemuseoonkin. Minulle on suurenmoinen kunnia saada sisustaa The Riff Ville Juurikkalan taiteella, jota tullaan ihastelemaan ympäri maailmaa.

Sekä Michael Monroe että Ville Valo ovat julkisesti suitsuttaneet Juurikkalan töitä, eikä Nightwishin Tuomas Holopainenkaan säästellyt ylistäviä sanojaan Juurikkalan kanssa tehdyn Dark Passion Gallery -valokuvakirjan esipuheessa.

– Ville on artisti, joka pystyi todella ikuistamaan sen, mistä tässä bändissä on kyse, sekä jokaisen oman persoonan. Olin vakuuttunut välittömästi. En olisi itse voinut koskaan pystyä puhaltamaan kuviin sellaista eloa kuin hän teki, Tuomas kertoi.

Tiketti Gallerian näyttelyssä oli mukana nähtävillä bändiposeerausten ohella myös esimerkiksi ainutlaatuisen herkkiä kuvia, jotka otettiin Linkin Parkin Chester Benningtonista yhdessä hänen poikansa kanssa Chesterin pyynnöstä.

Kaikki Riffissä esillä olevat teokset ovat taiteilijan kappaleita eivätkä siten siis ole myytävänä. Kaikista on tehty kuitenkin rajoitettu painos myös myytäväksi. Osa näistä on jo loppuunmyyty, mutta jäljellä olevia kuvia voi tilata Tiketti Gallerian kautta.

Kuva: Shutterstock

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat