Pirkka-Pekka Petelius haaveilee muille artisteille sanoittamisesta – Kuuntele haastattelu

08.12.2015 19:15 -

13 vuoden levytystauon jälkeen uuden Irti-albumin julkaissut Pirkka-Pekka Petelius pohti Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen haastattelussa suhdettaan musiikintekemiseen.

– Tällä levyllä musiikki on pääosassa, en minä. Olisi hauskaa jos ihmiset uusia kappaleitani kuullessaan kysyisivät ”kuka tämän on tehnyt”, sen sijaan että pohdittaisiin, ”jaahas, nyt Pirkka-Pekka Petelius on tehnyt uuden albumin, kuunnellaanpas millaista musiikkia PP on saanut aikaiseksi”.  Haluaisin ajatella, että tässä hetkessä musiikki on pääosassa ja minä olen sille alisteinen.

Näin kertoo Pirkka-Pekka Petelius tuoreesta Irti-albumistaan Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen Retro-ohjelman haastattelussa. Irti on Peteliuksen ensimmäinen levy 13 vuoteen ja kuten mies painottaa albumin kansilehtisessä, ”levyä ei ole tehty levynteon tarpeesta, vielä vähemmän pakosta, tämä levy on vaan syntynyt”.

– Haluan tulkita näissä kappaleissa oma elämääni. Samalla tavalla kuin tulkitsen kaikessa muussakin, vaikkapa rooleissani. En halua pelkästään laulaa. Jos musiikin suhteen haluaisin jonkinlaisen nimikkeen, niin se olisi lauluntekijä.

Albumin on tuottanut ja sen kappaleet yhtä lukuunottamatta on säveltänyt Sami Pitkämö. PP itse on kirjoittanut kaikki levyn tekstit. Sanoittaminen onkin jotain, mitä Petelius haluaisi mielellään tulevaisuudessa tehdä enemmänkin.

– En ole tätä nyt sen kummemmin toitotellut, mutta sanonpa tämän nyt ääneen – haluaisin tehdä sanoituksia eri artisteille. Se olisi minulle kunnia-asia.

Kuuntele alta koko haastattelu:

(Nova)

Kilpailut

Uusimmat